Lukemista joululomalle – luukku 1

, 30. marraskuuta 2017

Kiitoksena lukijoilleen Lukufiilis haluaa jakaa kirjalahjoja. Arvomme joulukuun aikana yhteensä 12 kirjaa.  Arvonta järjestetään Lukufiiliksen Facebook-sivuilla (www.facebook.com/lukufiilis) ja Instagramissa (@lukufiilis). Aikaa osallistua on aina seuraavan luukun julkaisuun asti.

Ensimmäisen luukun takana koskettava rakkauskertomus joulukuun pimeisiin iltoihin!

”Kaikki kaikessa on teiniromanssi, joka on Tähtiin kirjoitetun virheen lailla kaapannut maailman huomion, ensin romaanina ja toukokuussa 2017 elokuvana. Teoksen päähenkilö on Madeline Whittier, jolla on harvinainen tauti – hän on niin allerginen maailmalle, että hän on joutunut asumaan talonsa sisällä koko elämänsä, koska ulos meneminen olisi hänelle hengenvaarallista. 

Kaikki muuttuu, kun uudet naapurit muuttavat viereiseen taloon. Madeline muuttaa päivänsä rytmiä tarkkailakseen heitä – etenkin Olly, perheen poika joka on samanikäinen hänen kanssaan, vetää Madelinen huomiota puoleensa selittämättömällä tavalla. Kaksi nuorta rupeavat juttelemaan. Illalla rupattelu muuttuu kuitenkin nopeasti joksikin muuksi, joksikin paljon tärkeämmäksi – kun Ollysta tulee Madelinelle kaikki kaikessa, hän on valmis riskeeraamaan koko elämänsä ollakseen hänen kanssaan.

Teksti on erittäin soljuvaa ja kirjan luvut ovat lyhyitä. Tarinan lukee siis huomaamattakin yhdeltä istumalta. Kirjan lukujen välissä on Madelinen piirroksia, sähköposteja ja hänen ja Ollyn keskusteluja, joka lisää teokseen hauskuutta ja keveyttä. Lukujen nimet ovat hauskoja ja lisäävät tarinaan yllättävän paljon kontekstia.”
– Johanna Valjakka. Koko arvio: lukufiilis.fi/lue-pois/kaikki-kaikessa/