Kirja-arviot
8.2.2016
|
Anri Väre

Estelle Maskame: DIMILY – Rakastan

”Lumosi ja hurmasi minut täysin… Kirjasta puhuessaan ihmiset tulevat turhan helposti väittäneeksi, etteivät voineet laskea kirjaa käsistään, mutta tässä tapauksessa en todellakaan kyennyt laskemaan sitä käsistäni. Vakuuttelin itselleni, että lukisin vain pari sivua lisää, ja ennen kuin huomasinkaan olin lukenut kolme lukua. Ehdoton 5/5.”

– Teen Book Hoots

Luettuani edellisen minä tuhahdin, että just joo, niin varmaan. Mutta niin siinä sitten kävi, oli maanantai, olin päässyt aikaisin koulusta ja ajattelin että voi vitsi minulla on aikaa tehdä vaikka mitä vielä tänään. Menin kotiin, asetuin mukavasti sängylle ja aloin lukea. Enkä lopettanut ennen kuin kirja oli loppu. En yksinkertaisesti kyennyt lopettamaan.

DIMILY – Rakastan kertoo 16-vuotiaasta Edenistä, joka asuu äitinsä kanssa Portlandissa. Edenin vanhemmat ovat eronneet ja Eden päättää isän pyynnöstä viettää kesän Kalifornian Santa Monicassa hänen uusperheensä luona. Vastoin kaikkia odotuksia Eden rakastuu velipuoleensa, paha poika Tyleriin, vaikka aluksi Eden inhoaa häntä. Häpeillen tunteitaan ja peläten muiden reaktioita Eden ja Tyler pitävät tunteensa toisiaan kohtaan salassa. Mikään ei kuitenkaan ole helppoa, kun soppaa hämmentävät Edenin ja Tylerin lisäksi myös Tylerin mustasukkainen tyttöystävä ja Edeniin ihastunut poika.

DIMILY siis koukutti minut tavalla, jota en todellakaan osannut odottaa. Toisin kuin hiljattain lukemani Girl Online, DIMILY puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. On seksiä, juhlia, alkoholia, huumeita, itsetunto-ongelmia ja draamaa. Eli kaikkea sitä, mitä jokainen teini joskus kohtaa. Rankoista teemoista huolimatta, mitään yksittäistä asiaa ei turhaan alleviivata.

Erityisesti minua piristi, että vaikka Tyler onkin paha poika, ei päähenkilö Edenkään ole täysin puhtoinen. Myös Eden uhmaa vanhempien sääntöjä, käy juhlimassa kuten kaikki muutkin, omaa omia mielipiteitä eikä pelkää puolustautua tai kyseenalaistaa Tylerin huonoa käytöstä.

Ja tietenkin minä olin myös yksi niistä lukuisista tytöistä, jotka ihastuivat Tyleriin. Ei siis siihen huonosti käyttäytyvään, vaan siihen mikä kovan kuoren alta lopulta paljastuu.

Hyvä lukukokemus, tällaisia tarvitsee aina silloin tällöin. Joskus pitää saada pakahtua ja ihastua. Luettuaan kirjan ei malta odottaa seuraavaa osaa.

4/5

Lue pidempi juttu kirjailija Estelle Maskamesta tästä.

← Takaisin
seuraa meitä