Opettajalle

 

Lukufiilis on 13–19-vuotiaiden nuorten oma kirjallisuusmedia, joka on ajan tasalla nuortenkirjallisuuden uutuuksista ja ilmiöistä. Opettajana voit auttaa nuoria löytämään Lukufiiliksen! Ota avuksi Lukufiiliksen tulostettava juliste ja muut materiaalit.

 

Kannusta oppilasta kirjoittamaan Lukufiilikseen!

Kannusta nuorta lähettämään oma tekstinsä Lukufiilikseen! Ohjeet tekstien lähettämiseen ja lisätietoa Lukufiiliksen tekemisestä Osallistu-sivulta: 

Osallistu Lukufiiliksen tekoon 

Lukufiiliksen kirja-arviot inspiroivat omien tekstien kirjoittamiseen. Hyödynnä myös ohjeet kirja-arvion tekoon. Kirjoittamiseen perehtyneet opastavat kirjoittajakoulun artikkeleissa oman äänen löytämiseen. 

 

Teemat: Löydä kiinnostavaa luettavaa

Lukufiiliksen kirja-arvioita ja muita juttuja on koottu Lukufiiliksen teemojen mukaan eri listoihin: 

Lukufiiliksen artikkeleita teemoittain

Lukufiiliksen kirja-arviot ja kirjavinkkilistat tuovat esiin tuoretta ja vanhempaa kiinnostavaa luettavaa nuorelta nuorelle. Kirjoja voi etsiä genren perusteella sivulla Kirja-arviot.

 

Tulosta Lukufiilistä koulun ilmoitustauluille ja pöydänkulmille

 

Juliste 

Tulosta Lukufiilis-julisteet koulun tai kirjaston ilmoitustauluille. Julisteen alareunassa on mukaan repäistäviä kirjavinkkejä – leikkaa ne katkoviivoja pitkin ennen ripustamista. 

Juliste-Lukufiilis

 

Kirjavinkit 

Tulosta Lukufiiliksen kootut kirjavinkit luokkaan tai lähetä ne oppilaille. Kokonaiset arviot vinkatuista kirjoista pääsee lukemaan Lukufiiliksen verkkolehdestä. 

Lukufiiliksen kirjavinkkejä syyskuu 2023

Lukufiiliksen kirjavinkkejä huhtikuu 2024

Lukufiiliksen kesän kirjavinkit 2024

 

Lukubingo 

Haasta ryhmäsi pelaamaan Lukufiiliksen toimituskuntalaisten kokoamaa lukubingoa kurssin tai lukukauden ajaksi. Tai jätä pino bingoja kiinnostuneiden löydettäväksi sivupöydälle! 

Lukufiiliksen Lukubingo (A4)

Lukufiiliksen Lukubingo (A5, kaksi yhdellä sivulla)

 

Onko sinulla muita yhteistyöehdotuksia Lukufiilikselle? 

Ota yhteyttä: lukufiilis(a)lukukeskus.fi

 

Muista: Kirjailijavierailu innostaa lukemiseen

Onko luokkaanne tulossa kirjailijavieras? Kirjailijan vierailu on elämyksellinen kokemus, joka tuo kirjallisuuden maailman lähemmäksi nuoria ja herättää kiinnostuksen tutustua kirjailijan kirjoihin. Otamme mielellämme vastaan nuorten raportteja tai haastatteluja kirjailijavierailuilta.

Tilaa vierailu: Lukukeskuksen kirjailijavierailupalvelu

seuraa meitä