Lukufiilis är Läsglans på svenska

Tidningen är gjord av 13–19-åringar över hela Finland. Läsglans presenterar de mest aktuella böckerna, författarna och fenomenen

Läsglans erbjuder intressanta artiklar och tips om bra böcker för unga som är intresserade av litteratur. De ungas eget medium ger ovärderliga möjligheter att utveckla sitt skrivande och dela sina idéer med andra som är intresserade av litteratur.

Finns det en ivrig skribent i din klass?

Att delta i Läsglans är enkelt: du kan skicka Läsglans ett tips om ett ämne eller en färdig berättelse för publicering. Stil och mått får man själv bestämma – vi publicerar artiklar, intervjuer, skönlitterära texter eller till och med färdiga bok- eller filmrecensioner. För recensioner fungerar texter på 2000-3000 tecken bäst. Texterna behöver inte heller vara helt felfria, eftersom vi redigerade dem åt dig.

Man behöver inte heller ha färdiga idéer gällande tematik eller berättelse, eftersom det avgörande är att det finns intresse för att skapa innehåll för tidningen.

Vi vill gärna höra vilka ämnen dina elever helst vill se på Läsglans, så berätta för oss, Lärare! 

Kontakta redaktören och föreslå ett samarbete: du kan erbjuda artiklar för publicering från hela klassen eller till och med ett bredare samarbete i tidningen utveckling. 

Vad pratar skolelever och studenter om just nu? Hur skulle du vilja veta mer? Ge tips om teman, ämnen, författare eller böcker som ni skulle vilja läsa om! Allt är välkommet då det gäller böcker och litteratur!

Skriv ut Bokanalysverktyg av Amanda Audas-Kass (pdf)

Kontakter: lukufiilis(at)lukukeskus.fi

 

seuraa meitä