Kirja-arviot
10.4.2017
|
Eveliina Kaarela, Mukkulan peruskoulu

Mafiakesä

Mafiakesä on ensimmäinen osa Antti Halmeen aloittamasta kirjasarjasta, jossa seikkaillaan Sisilian maisemissa. Kirja on mukaansa tempaava ja täynnä jännitystä.

Mafiakesä kertoo 16-vuotiaasta Artturi Roudasta, joka lähtee isänsä ja tämän tyttöystävän Merikukan kanssa Sisiliaan kuukaudeksi. Artturin isä on rapututkija ja hänet on kutsuttu vierailevaksi tutkijaksi sinne. Sisiliassa Artturi ystävystyy kaksosiin Lunaan ja Lucaan, myöhemmin myös Molly-nimiseen tyttöön. Yhtenä iltana rannalla Artturi pelastaa erään tytön, jonka mekko oli liekeissä. Tyttö puhui jotain tulen liskoista. Siitä lähtien Artturi näki milloin missäkin salamanterimerkin. Pian hän huomasi salamanterien liittyvän erääseen jengiin. Artturi ystävineen oli sotkeutunut erään jengiin kuuluneen tytön Sofian asioihin ja joutui ongelmiin. Artturi oli tutustunut myös Alexandra-nimiseen tyttöön, joka on liskoasiantuntija. Artturi oli viettänyt hänen kanssaan aikaa jonkin aikaa ja oli hieman ihastunut Alexandraan. Myöhemmin Artturi oli huomannut Alexandran olevan jonkun miehen kanssa kahvilassa ja alkoi epäillä jotain. Hän alkoi tutkia asiaa ystäviensä kanssa.

Kirja oli kaiken kaikkiaan erittäin jännittävä ja mukaansatempaava. Tätä kirjaa lukiessa ei varmasti tylsisty, sillä tapahtumia riittää. Lukiessani kirjaa upottauduin sen tapahtumiin ja pystyin mielessäni kuvittelemaan ne. Juonessa oli helppo pysyä mukana ja kirja oli sopivan pituinenkin. Kirja opettaa pysymään poissa toisten asioista, koska niistä voi joutua ongelmiin. Se opettaa myös sen, että vihaamiaankin perheenjäseniä kannattaa rakastaa ja kunnioittaa.

Odotan innolla seuraavaa osaa, kun ensimmäinenkin on näin jännittävä. Harvat kirjat ovat minulle mieluisia, mutta tämä on yksi niistä kirjoista, joista olen pitänyt erityisen paljon ja myös yksi parhaista kirjoista joita olen lukenut.

Suosittelen kirjaa kaikille nuorille ja jännityksestä tykkääville. Se sopisi kyllä myös kaikille muillekin, mutta koen sen nuorten kirjaksi. Se sopisi erittäin hyvin kesälomalla luettavaksi, sillä Artturi oli Sisiliassa kesäaikaa ja se tuo mieleen kesäloman. Suosittelen lämpimästi lukemaan tämän kirjan ja uskon tästä tulevan menestys.

5/5

← Takaisin
seuraa meitä