Kirja-arviot
10.10.2018
|
Lukas Lankinen, 14 v.

Videopelaaminen kansien välissä

Otto Rönkä: E- urheilun käsikirja, Otava 2018

Vaikka pelaaminen onkin ollut kovasti puheenaiheena viime vuosien aikana, monet kokevat silti pelaamisen kuin vieraana kielenä. Tämä opas ohjaa sinut pelien ja erityisesti kilpapelaamisen maailmaan. Kirja on suunnattu erityisesti niille, joiden haaveena on päästä pelaamaan maailman parhaita vastaan sekä niille, jotka ovat kiinnostuneita vain yksinkertaisesti siitä mitä on e-urheilu ja millainen historia sillä on. Kirjaan on otettu myös monen menestyksekkään suomalaisen e-urheilijan mielipiteet ja kommentit. Takakannesta löytyy myös pelisanastoa.

Ensimmäisessä luvussa tutustutaan kilpapelaamisen juuriin ja siihen, miksi se nousi niin kovaan suosioon. Kirjaa on erittäin helppo lukea, eikä asiasta tietämättömällekään ole vaikeuksia ymmärtää tekstiä. Luku kaksi käsittelee sitä, kuinka tullaan kilpapelaajaksi ja mitä taitoja, välineitä ja omistautumista se vaatii. Kilpapelaaminen ei ole vain istumista ja roskaruokien päivittäistä syömistä, vaan paljon enemmän. Suomalaiset huippupelaajat kuten “ALLU” ja “SERRAL ” jakavat omia kokemuksiaan ja muistojaan jo uran alkuajoista asti. Kirjassa on myös kerrottu eri organisaatioista ja alan tapahtumista Suomessa ja ulkomailla. Moneen tunnettuun peliin on kirjassa tutustuttu perinpohjaisesti, ja siinä on esitelty myös eri pelityylit kuten MOBA, FPS ja RTS.

Kirjassa näkyy kirjoittajan ammattitaito sekä se, että hän on varmasti ollut alan parissa jo kauan. Asiat on kerrottu selkeästi. Kirjassa pohditaan ja tutkitaan myös mm. e-urheilun tulevaisuutta ja missä sitä tullaan näkemään.

Oma lempilukuni oli “miten tulla pro-pelaajaksi?” Tämä siksi, että siinä kaikki uran vaiheet oli otettu erittäin hyvin ja yksinkertaisesti esille. Mitään ei jäänyt kertomatta ja jokaiseen uran vaiheeseen on otettu ammattilaisen muisto ja tarina.

Otto Rönkä (synt.1987) on ammatiltaan toimittaja ja hän on töissä Ylen urheilutoimituksessa alanaan elektroninen urheilu.

← Takaisin
seuraa meitä