Kirja-arviot
4.6.2024
|
Roosa Pannula, 16v

Voiko rikollisten joukosta löytää aitoa rakkautta?

nainen, mies

Rakkautta ja muita vedätyksiä  (suom. Laura Liimatainen, Tammi, 2024) on Philip Ellisin kiehtova ja rikollisen romanttinen esikoisromaani. 

Kirjan päähenkilö Cat on alussa toivottoman sinkku, lähes koditon ja todella köyhä. Catin ura freelancerina ei ottanut tuulta alleen ja nyt hän yrittää epätoivoisesti löytää itselleen edes pieniä projekteja. Suurimmat tulot Cat saa kuitenkin Oceanic Hotellin baarista näpistellyillä lompakoilla. 

Kun Catin yliopisto aikainen ystävä Louisa on menossa naimisiin ja Cat kuulee Louisa vihkisormuksen arvon, hän saa todella hyvän, mutta myös vaarallisen idean. Ryöstää Louisan sormus. Ryöstämisen toteutumiseksi Cat tarvitsee rikoskumppanin ja se löytyykin Oceanic Hotellin baaritiskin takaa. Baarimikkona ja näpistelijänä toimiva näppäräsorminen Jake sekä freelancerina ja näpistelijänä toimiva fiksu Cat, ovat täydellinen pari vaativan rikoksen suorittamiseen. Jotta myös Jake pääsisi lähemmäs avioparia, täytyy hänen ja Catin alkaa feikkisuhteeseen. 

Rakkautta ja muita vedätyksiä on mielestäni todella koukuttava ja etenee sopivaa tahtia, joten kirjassa on hyvin vähän tylsiä kohtia. Kirjan päähenkilön elämää ja tunteita kuvaillaan sopivissa määrin ja sivuhenkilöitäkin ymmärtää helpolla. Kirjassa oli paljon romantiikkaa, etenkin lopussa, mutta myös rikollisuutta löytyy tasaisesti pitkin kirjaa.

Kirjassa oli paljon syvällistä pohdintaa rakkauden ja oman identiteetin ympärillä, ja se pisti myös lukijan pohtimaan. Kirjan juoni kulki vahvasti Catin ja Jaken suhteen kehittymisen ympärillä, mutta juonessa pysyi todella hyvin mukana. Pidin tavasta, jolla kirjailija kuvaili Catin ja Jaken välisiä hetkiä, kuten: 

“Jake nostaa kätensä selältä, kietoo sormensa Catin sormien lomaan, kohottaa yhteen kietoutuneita käsiä ja suutelee hellästi Catin rystysiä. Hitto että hän on hyvä.”

“Cat astuu Jakea kohti, katselee tätä katsomassa itseään, näkee silmäkulmassa pilkkeen, kun Jake yrittää ymmärtää mitä hän on tekemässä. Hän ottaa uuden askeleen, kunnes he ovat niin lähekkäin, että hän tuntee Jakesta hohkaavan lämmön.”

Kirja on mielestäni täydellinen sekoitus rikollisuutta ja rakkautta. Itse en ole suuri rikoskirjallisuuden ystävä, mutta tämä kirja on ehdottomasti paras rikoskirja, jonka olen koskaan lukenut. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pitävät rakkauskirjoista ja erityisesti sellaisista rakkauskirjoista, joissa rakastuminen tapahtuu feikkisuhteen takia.

← Takaisin
seuraa meitä