Kirja-arviot
22.4.2014
|
Kalle Veijalainen, Salinkallion peruskoulu

Zlatan – Poika jonka unelmasta tuli totta

David Lagercrantz: Minä, Zlatan Ibrahimovic  (WSOY 2013)

Kirjan alussa elettiin syksyä 2009. Zlatan pelasi tuolloin Pep Guardiolan johtamassa FC Barcelonassa. Zlatan toteutti lapsuutensa unelmaa ja pelasi maailman parhaaksi palkitussa joukkueessa 70 000 fanin edessä Camp Noulla. Hänellä on myös upea perhe: avovaimo sekä kaksi poikaa. Siinä mielessä asiat olivat mallillaan, ennen kuin riitely Guardiolan kanssa alkoi. Lehdet kirjoittivat oman versionsa asioista. Ruotsin Råsengardin lähiöstä tullut poika, jonka jalkapallouran toteutunut haave yritettiin kahlita.

Zlatan on luonteeltaan kiihkeä, intohimoinen, kunnianhimoinen ja ehkä vähän jääräpäinen. Jos häntä ei jokin asia miellytä, hän joko muuttaa sen tai keksii jonkin muun ratkaisun. Hän ei pidä siitä, että asiat eivät mene hänen mielensä mukaan, eikä myöskään siitä että ihmisiä lokeroidaan ja leimataan esimerkiksi paikkakunnan, ihonvärin tai mielipiteiden perusteella.

Elämässä tärkeänä Zlatan pitää unelmiinsa ja itseensä uskomista. Hän pitää tärkeänä myös omien juurien ja sen oman värin edustamista. Tärkeää on myös päättäväinen ja tehdä asiat niin kuin itse haluaa, eikä niin miten joku muu sanoo tai miten muut tekevät. Kun Zlatan kohtaa elämässään vaikeuksia, on hänen vaikea keskittyä muuhun. Jos ongelma ei ole ratkennut, hän pyrkii ratkaisemaan sen pikimmiten. . Zlatanin luonteeseen vaikutti suuresti hänen juurensa ja lapsuus Råsengardissa. Uskon, että lapsuuden vastoinkäymiset tekivät Zlatan Ibrahimovicista vahvemman ja hyvä niin.

Zlatanin ajatukset ja tunteet kypsyivät paljon matkalla huipulle. Hän myös oppi käsittelemään tunteita ja ajatuksia paremmin. Aina ei ole kannattava toimia vain hetken mielijohteesta, paitsi kentällä.

Zlatan on mielestäni hieno ja mallikelpoinen ihminen, ehkä jopa yksi esikuvistani. Hän toteutti hienosti unelmaansa ja teki rajusti töitä sen eteen. Siinä on jokaiselle ihmiselle esikuva, seuratkaa unelmaanne ja lopputulos on parhaillaan tämä. Yritän itsekin toteuttaa unelmaani ja siksi nautin suuresti kirjan lukemisesta, sillä sain siitä innostusta ja motivaatiota tekemään töitä sen eteen.

← Takaisin
seuraa meitä