Ilmiöt
16.4.2018
|
Elisa Grönholm

Hip hop- ja r’n’b –duo AK:lta ei löydy filtteriä

AK eli helsinkiläiset artistit Donatella ja Tainee julkaisivat alkuvuodesta suomenkielisen kappaleen, koska haluavat mennä rajojen yli. Nyt he kertovat oman tarinansa.

”Kasvoimme 90-luvun r’n’b-, soul-, reggae- ja hiphop -piireissä, mikä kuuluu meidän musiikissamme paljon. Musiikkimme onkin mielenkiintoinen sekoitus erilaisista tyylilajeista. Biisejä tehdessämme käymme erilaisia sointuja läpi ja freestailaamme paljon, ja siitä se puhtaaksi kirjoittaminen sitten alkaa.

Biiseihin kirjoitamme asioista, joista haluamme puhua. Meistä ei löydy minkäänlaista filtteriä. Ennen AK- nimeä lauloimme ja räppäsimme paljon, ja yksi kavereistamme hoki, että räppäämme kuin sarjatuliase. Siitä tuli meidän nimemme.

Uusin sinkkumme Moments tuli juuri hiljattain ulos, ja tällä hetkellä työstämme tulevaa EP:tä. Tulemme laittamaan myös kesän kunniaksi biisejä ulos. Julkaisimme alkuvuodesta suomenkielisen kappaleen Vlexaa. Se oli hauskaa vaihtelua, mutta englanti on meille luontevampi kieli. Räppi on sitä, mikä tuntuu oikealta ja englanti on se kieli, mikä tuntuu meille hyvältä. Suomenkielinen räppi oli jotain, mitä halusimme yrittää, sillä ryhmänä tykkäämme mennä rajojen yli.”

 

Tavoitteena räpätä maailman kartalle

”Hienoin saavutuksemme on meidän rakentamamme tiimi. Rakastamme tehdä musiikkia tiimin kanssa, sillä meistä on tullut perhe. On myös hienoa, että päätämme itse omista asioistamme. Pääsimme tähän pisteeseen itsenäisinä artisteina, omalla työllämme. Hienointa koko hommassa on, että voimme tehdä jotain mitä rakastamme työksemme. Olemme kaksi helsinkiläistä tyttöä, jotka haluavat pistää Suomen kartalle kaikista vaikeuksista huolimatta.”

 

AK:lta on julkaistu tähän mennessä Real Bitch Problems –EP sekä sinkut Vlexaa ja Moments.

AK on mainittu YleX ”Vuoden 2018 breikkaavat artistit”-listauksessa.

AK esiintyy Nuorten open micissä Helsingin Stidilässä perjantaina 20.4. klo 19.00.

← Takaisin
seuraa meitä