Ilmiöt
17.2.2021
|
Sofia Blomberg

Keväällä 2021 ilmestyy kutkuttavia kotimaisia ja ulkomaisia nuortenkirjoja

Saamme jälleen nauttia keväällä lukuisista uutuuksista. Listassa on kirjoja joka lähtöön, joten sopiva kirja löytyy varmasti jokaiselle. Mukavaa tulevaa kevättä ja unohtumattomia lukuhetkiä juuri sinulle! Lista on koottu kevään 2021 kirjakatalogeista.

Uniikki elämä kansikuva MIklu Universumin paras kirja kansikuva Homma hallussa Keiko Carter kansikuva

Heti tammikuussa ilmestyi jännittäviä ja odotettuja uutuuksia. Miikka Anttosen ja Dan Tolppasen Uniikki” kirjoittama Uniikki elämä, Otava 2021, kertoo suositun räppärin, Uniikin, rajun ja kaunistelemattoman kasvukertomuksen. Tolppanen on tehnyt 20 vuoden uran mikrofonin molemmilla puolilla. Matkan varrelle on mahtunut paitsi kultalevyjä ja ennätyksiä, myös rankkoja kokemuksia. Uniikki elämä tarjoaa omaelämäkerrallisten tarinoiden kautta kerrottuja oppitunteja mm. onnellisuuden tavoittelusta, mielenterveyshäiriöistä ja sosiaalisesta mediasta.

 

Tammikuussa ilmestyi jatkoa räjähdysmäisen suosion saaneille bestsellereille Paras kirja ikinä ja Kaikkien aikojen kirja. Miklun Universumin paras kirja, Otava 2021, päästää lukijat vielä syvemmälle Miklun kummallisten aivojen kätköihin ja kertoo lisää ennen kuulemattomia asioita hänen elämästään. Kirjassa pohditaan esimerkiksi avaruuden ihmeellistä maailmaa.

 

Debbie Michiko Florencen Homma hallussa Keiko Carter, WSOY 2021, on lukuelämys Girl Onlinen ja Jenny Hanin kirjojen hengessä. Keiko, Audrey ja Jenna ovat olleet parhaat ystävykset jo alaluokilta asti. Yläkouluun menoa edeltävän kesäloman aikana he tuntuvat kasvaneen vastakkaisiin suuntiin, mutta Keiko on päättänyt pitää ystävykset yhdessä. Kirjassa kohdataan ystävyyskriisejä, perhepulmia sekä ensirakkauden tuomat kysymykset.

Minuutin mittainen ikuisuus kansikuva

Helmikuussa ilmestyi Jason Reynoldsin Minuutin mittainen ikuisuus (suom. Niko Toiskallio), Otava 2021. Viisitoistavuotias Will on matkalla kostamaan veljensä Shawnin murhan. Ase on hankittu, ja koston ja Willin välissä on enää seitsemän kerroksen hissimatka. Will tietää, kenen on maksettava hengellään Shawnin kuolema ‒ vai tietääkö?

 

Karen M. McManusin Kaksi voi säilyttää salaisuuden (suom. Inka Parpola), WSOY 2021, ilmestyi helmikuussa. Rauhallinen pikkukaupunki on täydellinen piilopaikka salaisuuksille. Sellaisille, joiden suojelemiseksi joku on valmis tappamaan. Echo Ridgessä on tapahtunut aina omituisia asioita: 20 vuotta sitten nuori nainen katosi jäljettömiin, viisi vuotta sitten murhattiin koulun tanssiaiskuningatar. Nyt jälleen joku pilailee koko kaupungin kanssa ‒ tai sitten murhaaja on palannut maisemiin.

Sini Helmisen Hurme kansikuva Filigraanityttö kansikuva

Sini Helmisen Hurme, Myllylahti 2021, ilmestyy maaliskuussa. Seela muuttaa opiskelemaan Helsinkiin ja majoittuu enonsa hautaustoimiston yläkertaan. Opiskelujen ohella hänen pitäisi autella hautauspalveluissa, mutta vainajat eivät ole niin säyseitä asiakkaita kuin hän oli toivonut. Mustankirjava Hurme yhdistelee urbaanin fantasian, kauhun ja romantiikan piirteitä kaikissa sateenkaaren väreissä.

 

Anu Holopaisen Filigraanityttö, Karisto 2021 ilmestyy maaliskuussa. Kaksi asiaa pitää Ennin elämän oikeilla raiteilla: filigraanisormus ja leluhylly, jossa lapsuusvuosien pehmot istuvat aina tietyssä järjestyksessä. Jos järjestys menee sekaisin, Enni uskoo jonkin vaaran uhkaavan häntä itseään tai hänen läheisiään.

Lasienkeli kansikuva Maata jalkojen alle kansikuva

Marja Ahon Lasienkeli, Myllylahti 2021, ilmestyy huhtikuussa. Killin elämässä on ongelmia, jotka ovat kokoa XXL. Hän on hukannut itsensä pimeyteen ja yrittänyt itsemurhaa. Siksi hän on psykiatrisessa sairaalassa, osasto koovitosella, etsimässä valoa ja syitä elää. Valon ja varjon rajalla kulkeva nuortenromaani kertoo mielen särkymisestä, ystävyydestä ja toivosta.

 

Elizabeth Acevedon Maata jalkojen alle (suom. Leena Ojalatva), Karisto 2021 ilmestyy huhtikuussa. Camino ja Yahaira saavat kuulla olevansa sisaruksia, kun heidän isänsä menehtyy lento-onnettomuudessa. Juuri kun he luulevat menettäneensä kaiken isästään, he löytävät toisensa. Isän kuolema paljastaa kipeät totuudet sekä rakkauden, jonka hän jakoi meren kaksin puolin.

Korkeapaine kansikuva Rautasusi kansikuva

Toukokuussa ilmestyy Salla Simukan Matalapaine/Korkeapaine, Tammi 2021. Varpu on aina ollut sivustakatsoja, jolle hiljainen rannikkokaupunki on tuntunut väärältä paikalta. Nyt hän elää viimeistä kesää ennen pääsyä lukioon toiselle paikkakunnalle, joka avaa hänelle aivan uudenlaisen maailman.

Siri Pettersin Rautasusi (suom. Eeva-Liisa Nyqvist), Jalava 2021, ilmestyy toukokuussa. Juva inhoaa verenlukijoita. Heitä ylistetään kyvyistään, mutta he ovat vain huijareita, käyttävät hyväkseen ihmisten pelkoja saadakseen itselleen rahaa ja valtaa. Juva tietää tämän varsin hyvin, sillä hän on syntynyt verenlukijoiden sukuun. Hän ei kuitenkaan aio koskaan tulla yhdeksi heistä.

← Takaisin
seuraa meitä