Ilmiöt
3.3.2020
|
Sofia Blomberg

Kevään 2020 kirjallisuustapahtumat

Tänä vuonna päästään nauttimaan lukuisista kirjallisuustapahtumista. Tapahtumia on ympäri Suomea, joten jokaiselle löytyy jotakin, mistä valita.

Kirjakekkerit 14.3

Kirjakekkereitä vietetään Karjaalla. Tarjolla on mm. kirjailijahaastatteluja sekä runsaasti ohjelmaa lapsille ja koululaisille. Haastateltavan on Finlandia–voittaja Pajtim Statovci. Ajankohtaiset kirjailijat kertovat kirjojensa taustoista ja sisällöstä.

Lue lisää Kirjakekkereistä

Kirjailijayhdistysten Talvipäivät 20-22.3.

Tapahtumaa vietetään Kuopiossa. Talvipäivät kokoavat yhteen kirjailijoita, kirjoittavia ihmisiä sekä kirjallisuuden ystäviä ympäri Suomen. Tapahtuman järjestää Pohjois-Savon Kirjallinen Yhdistys Vestäjät ry.

Lue lisää Talvipäivistä

Roihuvuoren kirjamessut 21.3 

Tapahtumaa vietetään Helsingissä. Vieraina mm. Antti Tuuri, Riikka Pelo, Ville Ranta, Tomi Kontio, Tuutikki Tolonen, Pauliina HaasjokiMeiju Niskala ja Timo Forss.

Lue lisää kirjamessuista

Tampere Kuplii 18-22.3.

Tapahtuma on hyvän mielen sarjakuvafestivaali, joka on tällä kertaa eläimellisissä tunnelmissa, sillä teemana on “Ollaan eläimiä!” Kunniavieraaksi saapuu Miguel Francisco.

Lue lisää tapahtumasta

Kirjavat Kirjamessut 21.3

Haapavedellä järjestetään kirjamessut Haapaveden Opiston liiketoiminnan opiskelijoiden toimesta.

Lue lisää Kirjavan kirjamessuista

Sanat!-kirjallisuustapahtuma 27-29.3.

Kirjallisuustapahtuma järjestetään maaliskuussa Eurassa. Mukana mm. Kauko Röyhkä, Elina Hirvonen, Sirpa Kähkönen, Terhi Rannela, Teemu Keskisarja ja Anni Ruohomäki.

Lue lisää Sanat!-kirjallisuustapahtumasta

Lukuviikko 20-26.4.

Vuosittain järjestettävän Lukuviikon aikana kirjastot ja koulut ympäri Suomen juhlivat lukemista erilaisilla kirjailijavierailuilla sekä tempauksilla ja tapahtumilla. Vuoden 2020 Lukuviikko lähestyy lukemista luovasti – tarinat eri muodoissaan ruokkivat mielikuvitusta ja herättävät kiinnostuksen lukemiseen ja kirjoittamiseen.

Lue lisää lukuviikosta

Helsinki Lit 15-16.5.

Tapahtuma järjestetään Helsingissä Bio Rexissä. Tapahtuma keskittyy käännöskirjallisuuteen.

Lue lisää Helsinki Litistä

Kummacon 23-24.5.

Oulussa tapahtuu kummia. Ohjelma julkaistaan myöhemmin keväällä.

Lue lisää Kummaconista

Maailma kylässä -festivaali 23-24.5.

Helsingin Kaisaniemen puistossa järjestettävä Maailma kylässä tarjoaa musiikin lisäksi keskusteluja ja kirjallisuusohjelmaa.

Lue lisää Maailma kylässä-festivaalista

← Takaisin
seuraa meitä