Ilmiöt
8.5.2017
|
Anri Väre

Kirja vie seikkailuun

Jännittävistä kirjoista minulle tulee aina mieleen se jakso Frendit-sarjasta, jossa Joey laittaa kirjan pakastimeen, kun kirjassa tulee liian jännittävä kohta. Jaksossa Joey lukee tunnetun amerikkalaisen kauhukirjailija Stephen Kingin Hohto-romaania. Suurin osa meistä varmasti pystyy samaistumaan tunteeseen, kun uppoutuu niin syvälle kirjan maailmaan, että välillä on pakko ottaa hengähdystauko – tai laittaa kirja pakastimeen.

Kirjan maailmaan uppoutuminen on yleensä ihana tunne ja kun kirja on loppumassa, sitä lukee viimeiset sivut mahdollisimman hitaasti koska ei halua poistua siitä maailmasta ja puhkaista kuplaa johon on kirjan mukana ajautunut. Kirjan maailma voi kuitenkin olla myös ahdistava tai liiankin jännittävä. Nyt toukokuussa Lukufiilis käsittelee kirjoja, jotka johdattavat veret seisauttavaan seikkailuun. Hengityksen salpaavan jännittäviä seikkailuja löytyy toki kaikista tyylilajeista, mutta tässä kuussa keskitymme erityisesti fantasiaan, dekkareihin ja trillereihin.

Esittelemme muun muassa kotimaisen kirjailijan K.K Alongi uuden trillerisarjan, jota on kuvailtu todelliseksi page turneriksi. Myös Mintie Dasin Storm Sisters -sarja pelottomista tyttömerirosvoista on saanut jatkoa. Kirja on joutunut joissakin maissa sensuurin alle, koska merirosvojen välistä väkivaltaa 1700-luvun merillä ei ole kaunisteltu. Tähtilukija-haastettelussa tavataan kirjailija Elina Pitkäkangas, jonka uusin romaani Kajo ilmestyi juuri. Näiden lisäksi tutustutaan pariin muuhunkin jännittävään uuteen ja vanhaan kirjaan (kuten kotimainen fantasiauutuus Kirjanoita sekä ruotsalaisten dekkarien moderni klassikko Lars Kepler), jotka takuuvarmasti johdattelevat lukijansa seikkailuun.

← Takaisin
seuraa meitä