Ilmiöt
2.10.2020
|
Sofia Blomberg

Kirjavinkkejä nuortenkirjoista lukulomalle

Kuvituskuva, maljakko, vaaleanpunaisia kukkia ja kirjoja

 

Syysloma on lukuloma koko syysloman ajan 1.10.-16.10. Lukemisen kautta voit hypätä toiseen todellisuuteen tai matkustaa vaikka maailman ympäri. Matkustaa voit joko yksin tai yhdessä. Lukufiilis on koonnut 10 kirjavinkkiä, joiden avulla lukuloma varmasti onnistuu. Mukavia ja jännittäviä lukukokemuksia!

 

        1. Stephenie Meyer: Keskiyön aurinko

Keskiyön aurinko kansikuva, hedelmä

Twilight -fanit ovat aikaisemmin kuulleet Bellan ja Edwardin ikonisen rakkaustarinan Bellan silmin. Nyt on Edwardin vuoro kertoa tämä rakkaustarina. Rakkauden ohessa paljastuu Edwardin synkimmät puolet sekä syy siihen, miksi Bellan kohtaaminen oli hänen elämälleen ratkaisevaa.

 

       2.Suzanne Collins: Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä

Nälkäpeli kansikuva, keltainene lintu ja käärme

 

Kyseessä on neljäs Nälkäpeli-romaani. Romaanissa palataan Panemin valtakuntaan 64 vuotta ennen Katniss Everdeenin valintaa Nälkäpeli-tribuutiksi.

 

       3.Thomas Taylor: Malamanteri

Malamanteri kansikuva, suuri talo, lintuja, kaupunki ja ihmisiä

Malamanteri aloittaa trilogian, jossa salaisuudet ja legendat huuhtoutuvat merenrantakylän rannoille. Monet väittävätkin, että ovat nähneensä siellä kummallisen ja kiehtovan merihirviön malamanterin. Tämä kummallinen olento vetää puoleensa ihmisiä ja toteuttaa heidän toiveitansa.

 

      4. Ilkka Auer: Kymnaasi

Kymnaasi kansikuva, metsä, puita, punainen auto ja eläimiä

Kymnaasi on kammottava ja jännä romaani. Kymnaasiin pelastetaan tyttöjä, jotka ovat joutuneet kaltoin kohdelluiksi ja ovat hyljeksittyjä. Sofia on orpo ja hänen elämänsä on niin karmeaa, että yhtenä yönä hän päättää lopettaa sen hukuttautumalla. Mutta miten hän pelastuu?

 

     5. Juno Dawson: Mallikappale 

Mallikappale kansikuva, tyttö

Mallikappale kertoo Jana Novakista. Hän on pitkä ja hoikka lontoolaistyttö, joka on epävarma omasta ulkonäöstään. Silmänräpäyksessä hänet on värvätty mallitoimiston listoille ja hänestä tehdään supertähti. Hän näkee mallimaailman huonot puolet ja on vaikea tietää, kehen voi luottaa.

 

    6. Siiri Enonranta: Kesämyrsky

Siiri Enonrannan Kesämyrsky kansikuva, kukkakimppu

Siiri Enonrannan viiltävä romaani viattomuuden lopusta. Andrew on katsellut koko kevään Josh Royta, joka johtaa eliittikoululaisten Nokisiipien jengiä. Sattumalta Andrew pääsee viettämään kesäänsä Royn perheen hienoon kartanoon ja kurkistamaan maailmaan, johon hän ei kuulu.

 

     7. Kim Ligett: Armonvuosi

Armonvuo kansikuva, vaaleanpuna -hiuksinen tyttö

 

Armonvuosi on hengästyttävä feministinen dystopia, joka tarkastelee teräväkatseisesti naisten keskinäisiä suhteita. Se on tarina toivosta, kapinasta ja siitä hinnasta, jonka joudumme maksamaan, kun naisten oikeudet ja arvo kiistetään.

 

     8. J. S. Meresmaa: Dodo

Dodo kansikuva

Dodo on nuorille suunnattu säeromaani, joka tihkuu vimmaa ja kesän loputonta valoa. Iina on yksinhuoltajaäidin kasvatti ja hänellä on paha paikka edessä. Iinan pitäisi nostaa arvosanoja, jotta lukiosta tulisi totta. Mutta Iina taitaakin onnistua vain poissaolomäärien kasvattamisessa.

 

9. Anniina Mikama: Tinasotamiehet

 

Tinasotamiehet kansikuva

 

Palkitun Taikuri- ja taskuvaras -trilogian päätösosassa taikuri Tom ja hänen rakastettunsa Mina kohtaavat vaarallisimman vihollisensa kaukaa toisesta ajasta. Matka Lontooseen tarjoaa seikkailuja suuren maailman tyyliin.

 

  1. Sarah Crossan: Kuunnousu

Kuunnousu kansikuva, kuu, ikkuna ja kalterit

Kuunnousu on sydäntäsärkevä, pakahduttavan pysäyttävä ja taatusti itkettävä säeromaani. Joen maailma muuttuu yhdestä puhelusta. Veli, joka on Joelle kuin isä, soittaa hänelle ja ilmoittaa, että hänet on pidätetty syytettynä karmeasta teosta, teosta, jota ei ole tehnyt. Tuomiona on kuolema.

← Takaisin
seuraa meitä