Ilmiöt
28.8.2019

Lasten ja nuorten TIETOKIRJA.FI-päivä: kohtaa tietokirjailija!

Kaukomatkailu, säästäminen, ilmastonmuutos, yrttien hoito, lavarunokulttuuri. Tietokirjojen kautta voi innostua jostain aiheesta, inspiroitua tai saada yksinkertaisesti lisää tietoa.  Perjantaina 30.8. vietetään Lasten ja nuorten TIETOKIRJA.FI-päivää, jolloin 20 lasten- ja nuortentietokirjailijaa esiintyy eri puolilla Suomea. Tässä muutama vinkki päivän tapahtumista jokaiseen makuun.

 

Ilpo Probsti Sodankylän kirjastolla klo 13.00

Keitä gladiaattorit olivat? Miten gladiaattoriksi tultiin ja millaisia gladiaattoritaistelut olivat? Mikä oli Colosseum ja miksi se rakennettiin? Mitä taitoja gladiaattorit tarvitsivat ja mitä he söivät? Jos olet kiinnostunut kuulemaan gladiaattoreista, kannattaa suunnata perjantaina Sodankylän kirjastoon.

 

Lasse J. Laine Paanan koulullla klo 10.00

Laine näyttää lintu- ja luontokuvia maailman eri puolilta ja puhuu luonnon suojelemisesta. Vierailuun osallistuvat Paanan koulun 8-luokkalaiset, mutta tilaisuus on avoin myös muille aiheesta kiinnostuneille.

 

Arto Kivimäki Hämeenlinnan kaupunginkirjastolla klo 10.00

Arto Kivimäki on antiikin maailmaan erikoistunut kirjailija ja kääntäjä. Hämeenlinnassa hän puhuu mm. Troijan sodasta ja Odysseiasta.

 

Kirjailija Raili Mikkanen Kuopion pääkirjastolla klo 13.00

Mikkaselta ilmestyy syksyllä tietokirja Minna Canthista Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää. Kirjan kertojana on Elli, yksi Canthin seitsemästä lapsesta. Ei ole helppoa olla tytär, jonka äiti on tulinen tasa-arvon puolesta taistelija, maan ensimmäinen naistoimittaja ja voimakkaita tunteita herättävä näytelmäkirjailija. Aikansa paheksuttu julkkis.

Lue lisää Tietokirja.fi:stä

 

Lasten ja nuorten TIETOKIRJA.FI-päivänä Tietokirjallisuuden edistämiskeskus rahoittaa 20 lasten- ja nuortentietokirjailijan vierailun kirjastoissa ympäri Suomen

 

← Takaisin
seuraa meitä