Ilmiöt
3.5.2019
|
Kouvolan yhteislyseon oppilaat

Laulaja ja tubettaja Tuure Boelius: ”Inspiroidun lukemastani”

Kuva: Jussi Ratilainen

4.4.2019 klo. 9.30 alkoi Kouvolan kaupungintalolla lukuliiketapahtuma. Juontajana toimi Petra Forstén ja vierailijoina olivat laulaja ja  tubettaja Tuure Boelius ja kirjailija Tuija Lehtinen, joka on kirjoittanut muunmuassa Saimi ja Selma-kirjat.

Tapahtumaa tuli katsomaan Kouvolan Yhteiskoulu, Urheilipuiston koulu ja Mansikkamäen koulu. Tapahtuma oli todella mukava ja saimme mahtavia vinkkejä kirjoittamisesta ja meille kerrottiin miksi on tärkeää lukea. Ainakin itse vakuutuimme todella paljon ja innostuimme lukemisesta vielä enemmän.

Tuija Lehtinen ja Tuure Boelius kertoivat taustoistaan ja heidän lukukokemuksistaan. Saimmekin muutaman luokkalaisemme kanssa keksiä heille hauskoja kysymyksiä lukemiseen liittyen. Tapahtuma videoitiin ja näytettiin suorana lähetyksenä.

Tapahtuman jälkeen porukka poistui paikalta pirteänä ja toivottavasti mahdollisimman moni nuori innostui lukemisesta.

Tuure Boeliuksen haastattelu

Miten vuosi 2019 on mennyt?

”Tosi hyvin! Olemme työstäneet ensimmäistä levyäni, joka ilmestyy tänä vuonna ja olen myös keikkaillut. On ollut tosi hyvä fiilis yleisestikin kaikesta.”

Täytit tänä vuonna kahdeksantoista. Miten elämäsi on muuttunut sen myötä?

”Kuvittelin elämäni muuttuvan enemmän, mutta se on aika samanlaista. En ole vielä ehtinyt ajaa ajokorttia, mutta toivottavasti ehdin ennen kesää. Tietenkin olen päässyt erilaisiin ravintoloihin ja äänestämään eduskuntavaaleissa.”

Mikä on ollut mieleenpainuvin kokemuksesi katsojien kanssa?

”Olen kotoisin Porista ja viime kesänä olin siellä keikalla ensimmäistä kertaa ja se kotikaupungin fiilis oli aivan mahtava! Myös kaikki keikat, joilla jengi laulaa tosi lujaa ja siellä näkee että meillä molemmilla, yleisöllä ja minulla, on hauskaa ovat mahtavia tilanteita.”

Minkä kirjan olet lukenut viimeisimmäksi?

”Nyt minulla on kesken ‘Sankaritarinoita pojille’, mutta viimeisimmäksi kokonaan olen lukenut Antti Tuiskun elämänkerran.”

Minkälainen lukija olet?

”Välillä luen kirjoja puoli tuntia tai enemmän ja väillä saatan avata kirjan kymmeneksi minuutiksi ja laittaa pois, luen kirjoja vaihtelevalla menestyksellä.”

Mitä lukeminen ja kirjoittaminen tarkoittavat sinulle?

”Erilaista luovuutta ja inspiroitumista lukemisestaan, on upeaa jos inspiroituu siitä mitä lukee. Kirjoittaminen taas on oman luovuutensa valloilleen päästämistä ja se on tosi siistiä.”

Minkä vinkin antaisit nuorille, jotka haluavat kirjoittaa omia lauluja ja sävellyksiä?

”Kuulkaa, sanon vain että se ei tule onnistumaan ensimmäisellä tai toisella kerralla, minä olen kirjoittanut varmasti ainakin sata erilaista biisiä ennen kuin yksikään biiseistäni, joita olen julkaissut, on syntynyt. Se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, luovuutta ja rohkeutta. Myös hyvä vinkki on lukea biisien sanoja ilman musiikkia, se voi auttaa.”

← Takaisin
seuraa meitä