Ilmiöt
18.5.2023
|
Sofia Blomberg

Lukufiiliksen kirjavinkit kirjantäyteiseen kesään!

Kesäloma häämöttää ja niin häämöttää upeat säät. Ota kirja mukaasi, ja suuntaa ulos lukemaan. Kirjojen parissa rentoudut varmasti! Lukufiilis perinteisesti jakaa kesän parhaimmat kirjavinkit. Vinkatut teokset ovat kesäisiä, jotka miljööllä ja teemallaan tuovat tunnelmaa kesäpäiviin. Mukavia lukuhetkiä! 

kansikuva, mies, nainen, kirjoja, matkalaukku

Emily HenryRakkautta rivien välissä (suom. Taina Wallin, Otava 2023) 

Kesäviihteen ykkössuosikin uutuus leikittelee romanttisten komedioiden piirteillä. Nora lupautuu vastentahtoisesti lomaseuraksi Libbylle, joka toivoo siskon kääntävän uuden sivun elämässään idyllisessä maalaismiljöössä. Sympaattisten komistuksien sijaan Nora törmää kuitenkin jatkuvasti Charlieen, tuttuun kovapäiseen kustannustoimittajaan. Charliekaan ei ole sankariainesta. Kun kohtalo heittää hänet jatkuvasti yhteen Noran kanssa, heidän on kuitenkin myönnettävä, että tosielämä ei aina noudattele perinteisten romanssien kaavaa.  

kansikuva, nainen, mies, luonto
 Jenny Hann Ei kesää ilman sinua (suom. Antti Hulkkonen, WSOY 2023) 

Hanin Kesä-sarjan toinen osa lupaa lukijalle kaipausta ja rakkautta. Edellisenä kesänä Bellyn unelmat toteutuivat ja ajatuskin, että hän ei viettäisi kesää rantahuvilassa Conradin perheen kanssa, tuntui käsittämättömältä. Asiat elämässä kuitenkin muuttuvat, joskus jopa ihan silmänräpäyksessä. Vuodenaika, jota hän on aina kiihkeimmin odottanut, onkin jotain mitä hän kammoaa. Jeremiah soittaa ja kertoo, että Conrad on kadonnut, Bellyn pitää päättää, haluaako hän etsiä pojan. jota rakastaa vai päästääkö hän vihdoinkin hänestä irti.  

kansikuva, nainen, allas, kitara

Estelle MaskameJoku sinun kaltaisesi (suom. Maija van de Pavert, Gummerus 2023) 

Nuortenkirja täynnä rakkautta! Mila on aivan tavallinen kuusitoistavuotias tyttö – lukuun ottamatta sitä, että hänen isänsä on kaikkien tuntema näyttelijä. Kun isän seuraavan hittielokuvan ensi-ilta lähestyy, lehdistö kiinnittää huomionsa myös Milaan. Pieni lipsahdus saa aikaan valtaisan mediakohun, ja isän manageri on raivoissaan. Mila saa lähteä Los Angelesista viettämään kesää isoisänsä ja tätinsä luo pikkukaupunkiin Tennesseehen, kauas paparazzien kameroista. Millaista elämä pikkuruisessa Fairview’ssa on?

 kansikuva, henkilö

Tuula Kallioniemi Pitkä ja komee (Otava 2023) 

Otavan ihana Love-sarja sopii mainiosti kesään! Pitkä ja komee on ihanan lämmin romaani kasiluokkalaisesta Vennusta, jonka sydämenasiat menevät solmuun. Vennu ei haluaisi muuttaa isän työn perässä hikiseen satamakaupunkiin sellutehtaan varjoon, kun siellä sanojakin väännellään ihan kummasti. Vennun pitää sanoa hyvästit vanhoille kotikulmilleen ja Viiville. Miten käy rakkaalle Viiville? 

kansikuva, purjevene 

Leena PaasioBengtskär itä kahdeksan (WSOY 2023) 

Mitä olisi kesä ilman jännitystä? Eetu palaa takaisin lukioon ja purjehdusseuraan oltuaan puoli vuotta poissa uupumuksen takia. Isänsä vaatimusten ristipaineessa purjehtiva Rasmus on odottanut pahinta kilpakumppaniaan, ja vaikka Eetu voittaa hänet kisoissa toistuvasti, katsovat pojat toisiaan uusin silmin. Eetun kadonneesta äidistä ei ole havaintoja, mutta Eetu ei usko onnettomuuteen. Kun Rasmus pääsee totuuden jäljille Bengtskärin piskuisella majakkasaarella, vihjeet johtavat hämäriin bisneksiin ja mahdolliseen ympäristörikokseen. Kukaan ei pysty peittämään jälkiään ikuisesti. 

Dess Terentjeva freestyle (WSOY 2023) 

Upea säeromaani pohtii ystävyyttä ja omaa seksuaalista identiteettiä. Kai ja Mandi eivät muista aikaa ennen tanssia – tai ennen toisiaan. He ovat erottamattomat ystävät, joiden askelkuvioihin tulee yllättäen säröjä, kun Mandi ihastuu tanssikoulun tyttöön. Kai taas ei tiedä kiinnostaako häntä seurustelu ylipäänsä. Kai on kyllästynyt itseään koskeviin olettamuksiin, joiden muotteihin hän ei sovi. Hän on alkanut kuitenkin aavistaa, että hänellekin voisi olla olemassa oma lokero. 

kansikuva

Sari Luhtanen Tuhkimo tennareissa (Otava 2023) 

Moderni Tuhkimo-tarina täynnä huumoria! Sini-Ella Tuhkalan tehtävälista ennen kesälomaa ja yläkoulun vikaa luokkaa: 1) hanki täydellinen kulmakynä, 2) hanki kesätyöpaikka, 3) hanki poikaystävä. Listan toteuttaminen osoittautuu odotettua hankalammaksi. Esteenä tuntuvat olevan niin kohtalo, onni, arki kuin perhekin, etenkin siskopuolet Late ja Pete. Kirja on osa Love-sarjaa.  

kansikuva 

Laura Finska Muut esille tulevat asiat (WSOY 2023) 

Esikoisromaani kolmesta nuoresta ja Helsingin kesästä täynnä väriä, melua ja kaaosta. Matilda yrittää opiskella lääkiksessä. Hän on nainen, joka kärsii neurooseista eikä koske yleisessä vessassa pintoihin ilman suojaavaa käsipyyhettä. Matildan on/off-poikaystävä Luka ajaa ratikkaa. Hän on mies, jonka elämä ei tahdo pysyä kiskoilla. Lukan pikkuveli Rafael koettaa selvitä sekoilevan veljen ja maanisdepressiivisen äidin välissä. 

← Takaisin
seuraa meitä