Ilmiöt
7.7.2021
|
Sofia Blomberg

Lukufiiliksen toimituskunta esittäytyy

Lukufiiliksen toimituskunnassa on taitavia ja lukevia nuoria! Toimituskunta koostuu kahdeksasta 14-19-vuotiaasta nuoresta. Nuoret ovat mukana Lukufiiliksen suunnittelussa ja kehittämisessä. Nuoret kirjoittavat kirja-arvioita, haastatteluja ja muista ajankohtaisista ilmiöistä. Toimituskunnan jäsenet ovat taitavia ja lukevia nuoria. Nuoret asuvat eri puolella Suomea. Toimituskunnan toiminnan mahdollistaa Otavan kirjasäätiö.

Venla Murto

”Olen 14-vuotias Venla Murto, yläkoululainen Pohjois-Pohjanmaalta. Tykkään lukea ja kirjoittaa, ja harrastan myös tanssia ja musiikkia.

Olen lukijana aika kokeileva. Luen siis aika paljon erilaisia kirjoja ihan vain kokeilumielessä ja innostun uusista jutuista helposti. Oma kirjahyllyni koostuu kuitenkin suurimmaksi osaksi fantasiasta ja YA-kirjallisuudesta.

Sain juuri luettua John Boynen Poika raidallisessa pyjamassa. Halusin lukea sen, koska näin keväällä siihen perustuvan elokuvan. Kirja sijoittuu toisen maailmansodan aikaiseen Eurooppaan. Kirja oli todella mielenkiintoinen, ja voin ehdottomasti suositella sitä kesälukemiseksi.”

Mila

”Olen Mila Wallenius, ja kirjat ovat aina kulkeneet tiiviisti mukanani ihan pikkutytöstä lähtien. Rakastan kirjojen ja kirjoittamisen lisäksi laulamista ja taidetta. Kaikki luovat jutut saavat sydämeni iloitsemaan, ja haluan myös itse pyrkiä tuomaan enemmän esille luovuuden tärkeyttä sekä merkitystä tässä maailmassa. Lukijana olen kaoottinen seikkailija. Syventyessäni hyvään tarinaan katoan johonkin toiseen maailmaan, josta minua on mahdotonta löytää. Saatan aloittaa kirjan, mutta kesken lukemisen löytää jonkin vielä kiinnostavamman teoksen, ja lopputuloksena luen viittä eri kirjaa samaan aikaan. Erityinen mieltymykseni fantasiakirjallisuutta kohtaan kumpuaa lapsuudessani vietetyistä iltasatuhetkistä Narnian ja Pottereiden parissa. Kirjavinkkini kesälle on Jane Austenin klassikko Ylpeys ja ennakkoluulo. Suosittelen ennakkoluulottomasti tarttumaan tähän romantiikan ajan romaaniin, joka kuljettaa lukijan 1800-luvun seurapiirin saloihin viihdyttävän satiirisella otteella.”

 

Juulia

 

”Olen 18-vuotias Juulia Makkonen, järvenpääläinen lukiolainen ja harrastan lukemisen lisäksi partiota. Välillä käyn pelaamassa tennistä ja juoksemassa.

Lukijana olen monipuolinen. Luen teoksia tietokirjoista dekkareihin. Viimeaikasia suosikkejani ovat elämäkerrat ja viimeisimpänä luinkin Michelle Obaman elämäkerran Minun tarinani. Tartuin teokseen, sillä minua kiinnosti elämä Valkoisessa talossa. Lopulta mielenkiintoisemmaksi osottautuikin Michellen lapsuus ja nuoruus, sekä hänen urapolkunsa. Suosittelen tätä inspiroivaa teosta kesälukemiseksi!”

Otto Rantanen

”Olen Otto Rantanen, pian 18 vuotta täyttävä tamperelainen ja Lukufiiliksen toimituskunnan jäsen. Lukijana olen kaikkiruokainen, mutta kiinnostun usein jostakin aihepiiristä tai kirjailijasta ja etsin luettavaa sitä kautta. Tänä vuonna olen nauttinut erittäin suuresti Heikki Aittokosken kirjasta Kuolemantanssi – askeleita nationalismin Euroopassa, joten suosittelen sitä kaikille sivistäväksi kesälukemiseksi. Lisäksi suosittelen nuorille oppilas- tai opiskelijakuntalaisille tyttökirjoistaan tunnetun Rauha S. Virtasen romaania Lintu pulpetissa. Se näyttää millaista olisi jos puoluepolitiikka palaisi kouluihin, niin kuin jotkut tuntuvat haaveilevan.”

Lumi Pusa

”Olen Lumi Pusa, 15-vuotias tyttö Vantaalta. Tykkään lueskella kirjoja etenkin iltaisin ennen nukkumaan menoa tai kuunnella äänikirjoja esimeriksi kävelylenkeillä. Minun suosikkigenrejä ovat romantiikka ja jännitys. Minua myös kiinnostaa erilaisten tunnettujen ihmisten elämänkerrat. Voisin suositella etenkin Harry Potter –elokuvien faneille saman sarjan kirjoja, sillä mielestäni ne ovat paljon yksityiskohtaisempia ja parempia.”

 

Noora Helsto

”Olen Noora Helsto, 16-vuotias lukiolainen. Harrastan teatteria ja kirjoittamista. Rakastan kaikenlaista luovaa tekemistä.

Olen lukijana kaikkiruokainen. Mieluiten luen satuja, dekkareita ja novellikokoelmia. Historia aihealueena kiinnostaa kirjoissa erityisesti. Kirjoja lukiessa tuntuu kuin syöksyisi toiseen maailmaan, kuin Liisa Ihmemaahan konsanaan! Lukiessani en meinaa päästää kirjaa millään otteesta. Saatan lukea kävellessä tai keskellä yötä, kun on pakko lukea vielä seuraava luku.

Itse luin viimeksi kirjan Muumilaakso juhlii. Kirja sisältää kolme eri Muumitarinaa. Muumien maailma ei ole pelkästään lapsille suunnattu, vaan kirjoista voi löytää monia eri tasoja. Kertomukset ovat kevyitä, mutta saavat pohtimaan asioita. Suosittelen kirjaa kaikille kesälukemiseksi!”

 

Hanna

”Olen 14-vuotias Hanna Koskinen ja lukijana olen hyvin kaikkiruokainen. Pidän eniten scifistä ja fantasiasta. Tämän kesän kirjavinkkinä suosittelen Kerstin Gierin Unien kirjat -trilogiaa, johon kuuluu kirjat Lupaus, Vala ja Liitto. Luen scifiä eniten sen takia, että on hauska miettiä että jos teknologia kehittyisikin niin paljon, näin voisi oikeasti tapahtua. Tykkään tehdä kirja- arvosteluja ja kirjailijahaastatteluja. Vietän kesäni lukien Etelä-Pohjanmaalla.

← Takaisin
seuraa meitä