Ilmiöt
18.1.2016
|
Oona Tervalahti ja Iiris Sydänmaanlakka

Lukufiilis nyt netissä!

Lukufiilis on jo kauan tarjonnut nuorille kirjallisuudesta kiinnostuneille mielenkiintoisia artikkeleita ja nostanut upeita kirjoja esille. Lehti on myös antanut nuorille korvaamattomia mahdollisuuksia kehittää kirjoittamistaan ja jakaa ajatuksiaan muiden kirjallisuudesta kiinnostuneiden kanssa.

Nykyään tämän kaltaiset alustat löytyvät yhä useammin netistä, esimerkkeinä high school -opiskelija Tavi Gevinsonin aloittama Rookiemag.com ja monien printtimedioiden internet-versiot. Sosiaalinen media ja nykyajan nettimedian vuorovaikutteinen luonne tarjoavat ennennäkemättömiä mahdollisuuksia keskustelulle ja uudenlaiselle tavalle käsitellä kirjallisuutta. Some tarjoaa kirjoittajille entistäkin helpompia ja monimuotoisempia tapoja keskustella lukijoiden kanssa kirjallisuudesta.

Verkkolehdelle on myös printtilehteä luontevampaa olla mukana hetkessä: se elää jatkuvasti ja reagoi nopeasti, mikä onkin tarpeen nykyisessä nopeasti liikkuvassa maailmassa. Tämä ei tietenkään sulje pois pidempiä, syväluotaavampia artikkeleita, päinvastoin.

Meidän uusi Lukufiiliksemme on entistä ennakkoluulottomampi käyttämiensä viestintäkeinojen suhteen: mikään ei estä toimituskuntaa julkaisemasta juttuja vlogien muodossa tai kysymästä lukijoiltaan mielenkiintoisista kirjoista ja kirjallisuuden ilmiöistä suoraan käyttämissään sosiaalisissa medioissa.

Mikseivät Lukufiiliksen kirjoittajat myös olisi läsnä niissä medioissa joita lukijat jo käyttävät?  Uuden lukufiiliksen kirjoittajien on helppo olla läsnä lukijoilleen muuallakin kuin itse nettisivuilla, kuten esimerkiksi Instagramissa tai Facebookissa. Näin keskustelu rakkaudesta kirjoihin on elävää ja läsnä lukijoilleen helposti lähestyttävällä tavalla.

Kutsummekin nyt sinut tekemään kanssamme uutta Lukufiilistä. Me vastaanotamme mielellämme kirja-arvosteluita, tarinoita ja muita tekstejäsi. Meille on tärkeää, että lehteä tekevät ihmiset joihin lukijat voivat samaistua. On ihanaa päästä seuraamaan toisen lukuhetkeä ja jakamaan ajatuksia mielenkiintoisista kirjoista. Siispä tervetuloa mukaan!

Tekstejäsi voit lähettää osoitteeseen: lukufiilis@lukukeskus.fi

 

Kuvat: Mirkka Hautamäki

← Takaisin
seuraa meitä