Ilmiöt
28.5.2019
|
Alli Haverinen, Milla Meriläinen, Reetta Pääkkönen, Matias Shnoro ja Nea Tuikka

Lukulähettiläs Jere Vikström: “Lukiessa pystyy uppoutumaan toiseen maailmaan”

Neljä suomenmestaruutta voittanut pesäpalloilija Jere Vikström, 25, on monen nuoren esikuva ja osana Lukuliike koulussa -kampanjaa.  

Kuva: Superjymy Oy

Millaisia kirjoja tykkäät lukea? 

Kaikki elämäkerrat ovat suosikkejani. Niitä tulee luettua todella paljon. Myös oppimistarkoituksessa tulee luettua liikuntaan liittyvää kirjallisuutta ja raskaita artikkeleita. 

Luetko kirjoja pelimatkoilla? 

Joo, kyllä luen. En jokaisella reissulla, mutta aika usein on kirja mukana. Iltaisin pelin jälkeen tykkään lukea bussissa.  

Miten innostuit lukemaan? 

Innostuin lukemaan, kun löysin mielenkiintoisia kirjoja. Huomasin, että pystyin oppimaan tosi paljon asioita. Pidän siitä, kun lukiessa pystyy uppoutumaan toiseen maailmaan. Mielestäni se on kiinnostavaa.  

Luetko vain tietyn genren kirjoja? 

Aika vahvasti on lukeminen viime aikoina painottunut elämäkertoihin, historiaan liittyviin ja tositapahtumiin perustuviin kirjoihin. 

Onko sinulla lempikirjailijaa? Vai onko ihan sama, kuka kirjan takana on? 

Aika lailla se on ihan sama. Hyvät kirjat jäävät mieleen, mutta valitettavasti kirjailijat olen jotenkin sivuuttanut.  

Mikä on lempikirjasi? Miksi? 

Suosikkikirjani ovat lempiyhtyeeni Mötley Crüe:n sekä Kiss:in elämäkerrat, koska tykkään rockmusiikista ja rockhenkisistä kirjoista. 

Tykkäätkö lukea urheiluaiheisia kirjoja? 

Tykkään lukea. Kimi Räikkösen elämäkerta sekä englanninkielinen pidempi tuotos, joka kertoo jääkiekkoilijasta, on tällä hetkellä lukemisjonossa. 

Oletko lukenut Jyri Paretskoin kirjoittamat kirjat? 

En ole vielä päässyt niitä lukemaan. Kirjat vaikuttavat mielenkiintoisilta, joten ne on ehdottomasti luettava. 

Kuinka paljon ehdit lukea kirjoja urheilun ohessa? 

Luettujen kirjojen määrä jää alle kymmeneen, mutta tulee kuitenkin luettua jotain. Itselle se on sellainen tapa rentoutua ja olla vaan. 

Luetaanko joukkueessanne paljon kirjoja? 

Kyllä on sellaisia henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneet lukemisesta. Mutta on myös niitä, jotka eivät pidä lukemisesta. Eikä kaikkien tarvitse pitääkään lukemisesta, koska olemme kaikki erilaisia. 

Puhutteko paljon joukkuekavereiden kanssa kirjoista ja lukemisesta? 

Meitä on muutama kaveri kaveripiirissä, jolla on samat kiinnostuksen kohteet. Jos joku meistä löytää hyvän kirjan, pyöritämme sitä keskuudessamme. Entinen kakkospelinjohtajamme Teemu Körkkö oli kirjafanaatikko, jolta löytyi jos jonkinmoista luettavaa kirjahyllystä. Häneltä oli hyvä lainata kirjoja, jos itseltä loppuivat ideat kesken. 

← Takaisin
seuraa meitä