Ilmiöt
30.11.2018

Mikä kritiikki! Kritiikkiaiheinen kirjoituskilpailu nuorille

 

Suomen arvostelijain liitto ry, SARV järjestää Kritiikin Uutisten 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kritiikkiaiheisen kirjoituskilpailun lukio- ja ammattikouluikäisille nuorille. Kirjoituskilpailun tarkoituksena on saada nuoret tarkastelemaan ja analysoimaan taidetta, perustelemaan näkemyksensä, innostumaan kirjoittamisesta sekä pohtimaan kritiikkiä tekstilajina. Mitä kritiikki oikeastaan on? Millainen on hyvä kritiikki? Mikä on kritiikin ja mainoksen ero?

Osallistumisaikaa on maaliskuun 15. päivään asti. Kilpailuun voi osallistua kirjoittamalla suomeksi tai ruotsiksi kritiikin vapaavalintaisesta taideteoksesta. Sellainen voi olla esimerkiksi maalaus, veistos, esitys, runo, kirja, elokuva, valokuva, konsertti, musiikkikappale, levy, sarjakuva, peli tms. Tekstissä voi myös pohtia laajemmin kritiikin merkitystä.

Yksi kilpailun tuomareista, elokuvakriitikko Kalle Kinnunen odottaa, että pääsee näkemään uuden sukupolven tavan kirjoittaa ja toisenlaisen tulokulman kritiikkiin.

– On kiinnostavaa päästä lukemaan teini-ikäisten tapaa jäsentää maailmaa kritiikin kautta, Kinnunen sanoi kirjoituskilpailun avajaistilaisuudessa Annantalolla. Muina kilpailun tuomareina toimivat kirjailija Taina Latvala ja Kritiikin Uutisten päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskoski. Kirjoituskilpailun suojelijana toimii muusikko, näyttelijä Olavi Uusivirta, joka jakaa palkinnot huhtikuussa 2019 Helsingissä järjestettävässä palkinnonjakotilaisuudessa. Palkitut kirjoitukset julkaistaan Kritiikin Uutiset -verkkolehdessä keväällä 2019.

Lisätietoa kilpailusta

← Takaisin
seuraa meitä