Ilmiöt
11.5.2020
|
Sofia Blomberg

Mitä lasten- ja nuorten uutuuskirjoja kesällä ja syksyllä 2020 ilmestyy?

Jälleen on se aika vuodesta, kun suunnitellaan tulevaa kesälomaa. Omia lukemisiaan voi myös suunnitella, sillä uutuuskirjoja kesälle ja syksylle riittää. Kirjastoista uloslainaaminen aloitetaan, eli kirjoja on nyt sieltäkin saatavilla. Kirjastojen tilat avataan kuitenkin myöhemmin, kun poikkeusolot helpottavat. Nyt on siis täydellinen aika suunnitella, mitä kirjoja haluaisi lukea ja mahdollisuuksien mukaan voi suunnitella tulevaa kirjastoreissua. Tässä on muutama vinkki, mitä voisit lukea.

 

Kesäkuussa ilmestyy Magdalena Hain fantasian täyteinen satu rohkeudesta, virheistä sekä itsensä hyväksymisestä. Neiti Kymenen ihmeellinen talo kertoo neidistä, joka ei pidä ihmisistä. Hänen talossaan asuu apinoita, mutta pihan bengalintiikeritkään pidä eräitä poissa. Eräänä päivänä neidin ovelle ilmestyy utelias, likainen pikkupoika, joka ei suostu lähtemään ennen kuin on löytänyt kadonneen Rohkeutensa.

 

Räjähdysmaisen suosion saavuttaneen, palkitun nuortensarjan käsikirjoitukset ovat jälleen kirjana! Mukana on tietenkin ennen julkaisematonta materiaalia. Jani Pösön ja Teemu Nikin Sekaisin – Vitun hyvin menee, ilmestyy kesäkuussa. Papillon, Lumikki, Satakieli ja Hyde ovat päässeet psykiatrisen sairaalan suljetulta osastolta ja edessä on loistava tulevaisuus – vai onko?

 


Estelle Maskamelta ilmestyy kesäkuussa Oikealla tavalla vääränlainen. Mitä käy, kun koko koulu on nähnyt sinut alasti? Vanessa ei usko vakaviin parisuhteisiin. Oikeastaan hän ei usko niihin ollenkaan. Hänen kevyt juttunsa päättyy Harrisonin kanssa siihen, että Vanessasta kuvattu video on koko koulun katseltavana. Tämä saa Vanessan raivostumaan ja hän aikoo kostaa, tavalla tai toisella.

 

Emma Sofianna Söderholmin esikoisromaani Edes hetken elossa ilmestyy kesäkuussa. Elsi tahtoo pelastaa huumeriippuvaisen isoveljensä. Huumeet vievät abityttöä mennessään. Isoveli Topias majailee ties missä eikä suostu palaamaan kotiin. Äiti on lähtenyt rapakon taakse etsimään omaa elämäänsä ja isä on vain pelkkä zombie. Elsi haluaisi kaiken palaavan ennalleen.

 

 

 

Koskettava, tosikertomus avaa silmiä autistisen pojan elämästä. Noora Koposen, Jos mä oon oikee ilmestyy elokuussa. Vierellä kulkevan äidin taistelu on estänyt jopa haitallisen lakimuutoksen, jotta kaikilla nuuteilla olisi mahdollisuus oppia ja tulla autetuksi. Espoolainen Noora Koponen on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja Nuutti-pojan äiti. Nooralle on tärkeää erityislasten oikeuksien edistäminen ja se, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus elää yhdenvertaista elämää.

 

Heinäkuussa ilmestyy Holly Bournen Syitä itkeä julkisesti. Amelie on ujo, mutta lupaava nuori laulaja-lauluntekijä. Hän valloitti koulunsa kykyjenetsintäkilpailussa yleisön lisäksi hurmurisolistin Reeseen, joka soittaa rock-bandissa. Hetken Amelie jo uskoi hänen olevan se oikea. Mutta kuuluuko rakkauden sattua näin paljon?

 


Syksymmällä ilmestyy Anne-Maija Aallon Korento. Kaksi nuorta naista, Satomi ja Mai ovat aina pitäneet yhtä. Tytöt ovat syntyneet internointikylän saarella, jota ennen vesien nousua kutsuttiin Japaniksi. Tytöt ovat ulkokansalaisia, joiden tarkoitus on palvella kokokansalaisia. Hyvinä iltoina he menevät yhdessä merenrantaan kahlaamaan, sillä se on ainut asia, mitä heiltä ei viety.

 

Vihdoin tulee jatkoa kansainvälistä ylistystä keränneelle Veren ja luun lapset-romaanille. Elokuussa ilmestyy Tomi Aydemin Koston ja kunnian lapset. Zelie ja Amari ovat onnistuneet mainiokkaasti mahdottomassa: tuomaan magian takaisin Orishan valtakuntaan. Aateliston ja kansan välit kärjistyvät sodan partaalle. Magia voi olla pelastus tai tuho.

← Takaisin
seuraa meitä