Ilmiöt
27.9.2019
|
Venla Lepänaho

Nuorten Open Micissa nuoret runoilijat loistavat lavalla

 

 

 

Runokuun yhteydessä pidettiin keskiviikkona 21.8. Nuorten Open Mic Otavan kirjakahvilassa. Nuorten Open Micissa paikalle ovat tervetulleita kaikki, mutta lava on omistettu nuorille, jotka haluavat omia tekstejään esittää.

 

Tilaisuus alkaa kahden upean lämmittelijän esityksillä. Ensimmäinen heistä on jo useammassa avomikissä mukana ollut nuori runoilija Ida Hiillos, joka osaa asetella sanansa tarkasti. Hänen tekstinsä koskettavat ja jättävät jäljen kuulijaansa. Toisena on Rastaiden majatalo, jonka esityksessä yhdistyvät rap-musiikki ja visuaalinen maailma itse editoidun videotaustan muodossa. Näiden häikäisevien esiintyjien jälkeen on aika päästää lavalle myös muut esiintyjät aloittaen niistä, jotka ovat ennakkoilmoittautuneet, jatkuen runoilijoihin, jotka ovat muiden inspiroimina valmiita lukemaan omia tekstejään valmistautumatta etukäteen.

 

Välillä Nuorten Open Mic -illoissa on vaikea käsittää, kuinka taitavia nuoret kirjoittajat voivat ollakaan. Monet tekstit ovat täynnä painavaa asiaa, joka on ilmiömäisesti saatu puettua sanoiksi, jotka jättävät jäljen kuulijaansa. Aiheet voivat olla hyvinkin raskaita ja henkilökohtaisia, eikä muiden edessä oleminen ja vaikeista asioista puhuminen välttämättä ole helppoa. Open Mic -ilta on kuitenkin paikka, jossa jokaisella on mahdollisuus ilmaista itseään turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä, olipa kyse sitten vanhasta esiintyjäkonkarista tai ensikertalaisesta.

 

Runokuussa on jokaiselle jotakin

 

Runokuu on tapahtuma, joka tarjoaa kävijälleen mahdollisuuden nauttia runoudesta riippumatta siitä, kuinka perehtynyt on runouden maailmaan. Vasta-alkajalle se voi olla keino innostua runoudesta, sillä monin tavoin esimerkiksi avomikit tuovat runouden helpommin lähestyttäväksi. Kuitenkin varmasti myös kokeneemmalle runointoilijalle tapahtumassa riittää nähtävää, sillä ohjelmaa on laajasti itse runojen kirjoittamisesta niiden esittämiseen ja näyttelyihin.

 

 

Tänä vuonna viidettätoista kertaa järjestettävää Runokuuta vietettiin Helsingin juhlaviikkojen yhteydessä 15.-25.8. Juhlavuoden teemana toimi aistit.

← Takaisin
seuraa meitä