Ilmiöt
31.1.2021
|
Sofia Blomberg

Osallistu Lukufiiliksen omaan IG-lukupiiriin!

Lukufiiliksen etälukupiiri kokoontuu kuukauden välein Instagramissa. Lukupiirissä on hyvin rento ote kirjallisuuteen, joten tärkeintä on vain se, että luet ja fiilistelet kirjoja meidän kanssa.

Milloin ja miten lukupiiri kokoontuu?

Osallistujien kesken sovitaan aina yhdessä kaikille sopiva ajankohta kokoontumiselle. Keskustelu on Instagramin puolella, jossa lukupiirin ryhmäläiset viestittelevät keskenään. Keskusteltaessa puhumme teoksesta kattavasti. Käymme läpi esimerkiksi jokaisen lukuprosessia, suosikki henkilöhahmoja, mikä oli teoksessa yllättävää ja millaisen vaikutuksen se teki.

 

Kuka voi tulla mukaan?

Lukupiiri on suunnattu kaikille kirjallisuuden ystäville. Kaikki ovat tervetulleita. Ryhmän nuorin jäsen on 12-vuotias ja vanhin 46-vuotias, joten meitä on joka lähtöön. Ryhmässä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä. Lukupiirin tavoitteena on edistää yhteisöllisyyttä lukemisen parissa. Vaikka ote kirjallisuuteen on rento, opimme toisiltamme jatkuvasti uutta. Lähes joka kerta joku on syventynyt aiheeseen jo aikaisemmin jonkin toisen teoksen parissa ja yllättää muut jännittävillä tiedoilla. Kaikki ryhmän jäsenet keskustelevat halutessaan, eli ei ole pakko vastata mihinkään, vaan keskustelua voi seurata myös sivusta. Joitakin voi auttaa se, että lukee muiden ajatuksia kirjasta ja sekin on sallittua!

 

Mitä lukupiirissä luetaan?

Luemme ajankohtaisia nuortenkirjoja, mutta myös pinnalla olevia kaunokirjallisuuden teoksia. Päätämme kuitenkin aina yhdessä seuraavan kirjan äänestämällä voittajan ehdotetuista kirjoista. Seuraavat teokset olemme lukeneet: Marisha Rasi-Koskinen Auringon pimeä puoli, Angie Thomas Viha jonka kylvät, Maria Turtschaninoff Naondel, Sarah Crossan Kuunnousu, Holly Bourne Syitä itkeä julkisesti, Seita Vuorela Karikko, Kim Ligett Armonvuosi, Meri Luttinen Myrskynsilmä, Kate Elizabeth Russell Vanessa sekä seuraavaksi Briitta Hepo-Ojan Suomea lohikäärmeille.

 

Lukuviikko

Lukufiiliksen etälukupiiri kokontuu Discord-palveluun keskustelemaan videomuotoisesti Mikko Toiviaisen teoksesta Pimeä peili ja muita urbaaneja kauhutarinoita. Keskustelu tapahtuu 11.4. kello 15 sunnuntaina. Lukuviikon toimintaa tukee Storytel, joka antaa lukupiiriläisille ja uusille asiakkaille 30 päivän ajaksi ilmaisen kokeilujakson, jotta teoksen voi kuunnella/lukea Storytel palvelusta.

 

Miten pääset mukaan?

Mukaan mahtuvat kaikki halukkaat! Voit osallistua ottamalla yhteyttä lukupiirin vetäjään sähköpostitse: sofiabblomberg@gmail.com tai vaihtoehtoisesti laittaa viestiä Lukufiiliksen Instagram directissä @lukufiilis

Toivottavasti kuulemme sinusta!

← Takaisin
seuraa meitä