Ilmiöt
8.12.2020

Osallistu Lukufiiliksen ja BoD – Books on Demandin kirjoituskilpailuun!

Lukufiilis ja kirjanjulkaisupalvelu BoD – Books on Demand järjestävät 13-19-vuotiaille kirjoituskilpailun ”Nuoruus. Nyt.”

Kilpailun voittajatekstit valitsevat kirjailijat Marisha Rasi-Koskinen ja Jyri Paretskoi. Kirjoituskilpailun parhaista teksteistä julkaistaan kirja, ja voittaja saa mahdollisuuden julkaista oman kirjansa. Kilpailuun voi osallistua 31.12.2020 saakka.

”Odotan kiinnostavia, koskettavia, yllättäviä ja uusia näkökulmia antavia tekstejä, joista kuultavat nuoruuden ilot tai surut, ajatukset, toiveet, pelot ja arki, elämä juuri sellaisena kuin se tänäkin päivänä jollekin on. Uskon oppivani paljon uutta.  Olen tietenkin myös erittäin iloinen siitä, että tämän kilpailun kautta avautuu monelle lahjakkaalle kirjoittajalle tilaisuus näyttää oma osaamisensa ja saada tekstinsä julkaistuksi”, Jyri Paretskoi sanoo.

”Puhumme paljon nuorista mutta liian usein unohdamme kuunnella heitä. Siksi olen erityisen ilahtunut kirjoituskilpailusta, jossa nuoret pääsevät ääneen itse. Toivon että osallistujat luottaisivat omaan ääneensä ja kirjoittaisivat sillä tavalla kuin itse tuntevat ja haluavat, miettimättä sen enempää sitä, mitä lukija mahdollisesti teksteiltä odottaa. Odotan innolla, että pääsen lukemaan tekstejä”, Marisha Rasi-Koskinen sanoo.

”Toivottavasti kirjoituskilpailu innostaa mahdollisimman monia kertomaan omista ajatuksistaan avoimesti ja omalla äänellä”, kilpailun tuomariston jäsen ja Lukufiiliksen toimitusavustaja, 19-vuotias Sofia Blomberg sanoo.

Osallistumisohjeet

Kilpailuun voivat osallistua 13-19-vuotiaat kirjoittamalla aiheesta ”Nuoruus. Nyt”. Aihetta voi lähestyä luovasti kirjoittamalla fiktiota, faktaa tai omia kokemuksia muodossa, joka itsestä tuntuu luontevalta. 1500-7500 merkkiä pituinen kilpailuteksti lähetetään 31.12. mennessä Word- tai Open Office -tiedostona osoitteeseen markkinointi@bod.fi.  Lukufiiliksen ja BoD:n edustajista koottu tuomaristo valitsee parhaat kirjoitukset, joista Marisha Rasi-Koskinen ja Jyri Paretskoi valitsevat voittajan. BoD kokoaa kirjan, joka tulee kirjakauppoihin keväällä 2021. Kirjan tuotoilla tuetaan nuorten oman kirjallisuusmedian Lukufiiliksen toimintaa. Lisäksi kilpailun voittaja palkitaan 849 euron arvoisella kirjanjulkaisupaketilla.

Tarkasta osallistumisehdot

← Takaisin
seuraa meitä