Ilmiöt
9.6.2016
|
Anri Väre

Rakkauden kesä!

Se on vihdoin täällä, nimittäin kesä! Olkoonkin, että tätä kirjoittaessani ulkona rymyää Salomo-myrsky, eikä auringosta näy pilkahdustakaan (joojoo Suomen kesä, minä ymmärrän). Mutta sehän sopii kesän teemaamme paremmin kuin hyvin sillä rakkaus jos jokin tuppaa silloin tällöin olemaan melko myrskyisää.

Kesällä juhlitaan siis rakkautta, vietetään rakkauden kesää. Ei kuitenkaan anneta aiheen rajoittua pelkästään kahden ihmisen väliseen romanttiseen rakkauteen, vaan käsitellään rakkautta monista eri näkökulmista. Itsensä rakastamisesta kirjoitinkin vähän jo ystävänpäivän aikaan, mutta palataan siihen uudestaan. Itsensä rakastaminen on kuitenkin keskeisessä asemassa myös silloin, kun on kyse parisuhteista (tai oikeastaan ylipäätään ihmissuhteista). Ja rakastaahan voi ketä vaan ja mitä vaan!

Minä, kuten moni muukin, rakastan kesää. Rakastan pisamia pikkusiskoni nenällä. Rakastan kävellä nihkeänä kesäyönä takaisin kotiin, kun ei tarvitse pelätä pimeää ja tien voi ylittää odottamatta vihreää valoa. Rakastan meren hajua ja suolasta karheaa tukkaa. Rakastan tuoreita mansikoita. Ja jäätelöä! Rakastan ystävien kanssa tehtyjä retkiä. Rakastan ettei kirjaa, elokuvaa tai sarjan tuotantokautta tarvitse jättää kesken, koska seuraavana aamuna on herättävä kouluun. Mitä tai ketä sinä rakastat tänä kesänä?

Kerro se meille ja voit voittaa kirjapaketin täynnä rakkautta! Tarkemmat tiedot kilpailua varten löytyvät Lukufiiliksen Instagramista @lukufiilis!

Esittelemme kirjoja rakkaudesta ja rakastamisesta, mutta otamme myös kantaa. Lukufiilis nimittäin aikoo osallistua omalla tavallaan Pride-viikkoon, jota vietetään juhannuksen jälkeisellä viikolla 27.6.-3.7. Mikäli sinuakin kiinnostaa ottaa osaa tähän tärkeään aiheeseen tai hankkia siitä enemmän tietoa, voit vierailla tapahtuman sivuilla osoitteessa www.helsinkipride.fi.

Kaikkea mahtavaa, kesäistä ja rakkaudellista on siis luvassa! Esittelemme muun muassa muutaman kesän must-read kirjoista, kuten kirjailija Siri Kolun uusimman teoksen, transsukupuolisuutta käsittelevä Kesän jälkeen kaikki on toisin, viimein suomeksikin julkaistu John Greenin Teoria Katherinesta ja jopa Houkutus-saaga tekee eräänlaisen comebackin! Eiköhän ole siis aika nostaa ruusunpunaiset aurinkolasit nenälle ja loikata kanssamme kesälaitumille!

Ihanaa, rakkaudentäyteistä kesää!
Anri

← Takaisin
seuraa meitä