Ilmiöt
18.8.2018

Tärppejä Runokuuhun

Runokuuta vietetään Helsingissä 20.–26.8. Lukufiiliksen kysymyksiin festivaalista vastaili Runokuun tuottaja Anna Borgman

Miksi tämän vuoden teemana on Juuret ja miten se näkyy ohjelmistossa?

”Juuret näkyy ohjelmistossa niin esityksissä kuin tapahtumapaikoissakin. Runokuun ohjelmassa käsitellään esimerkiksi luontoa – ja toisaalta myös ihmisen omia juuria ja identiteettiä. Juuret valikoitui teemaksi juuri monipuolisuutensa kautta.”

Minkä uskotte Runokuussa kiinnostavan erityisesti nuoria?

”Nuorten open mic: Mun tarina -tapahtuma lavaklubilla 21.8. on suunnattu nuorille. Tapahtuma on kokonaan omistettu nuorten äänille ja se on ikärajaton. Lämmittelijöinä nähdään Sofi Salokannel ja Eliksiiri-duo eli Iiris Miettinen & Elsi Sloan.

Muita tärppejä:
* Pyöräilyintoilijoille: Runon ympäriajo lauantaina
* Feminismistä kiinnostuneille: Feminist Poetry Panel keskiviikkona
* Lavarunouden ystäville: Queer Poetry Jam

Kannattaa katsoa sivuiltamme runokuu.fi, mikä juuri sinua kiinnostaa! Tervetuloa mukaan!”

Onko tänä vuonna odotettavissa jotain uutta, tavallisuudesta poikkeavaa?

”Uusi kokonaisuus on esimerkiksi Savonlinnan Luontoelokuvafestivaalin ja KAVI:n kanssa tehty runoesityksiä ja luontoelokuvia yhdistävä tapahtuma Orionissa perjantaina 24.8. Tapahtuma järjestetään myös Savonlinnassa – metsänäytöksenä.

Lisäksi esimerkiksi päätapahtumassamme Poetry Mixtape 25.8. nähdään mm. runoutta AR-teknologiaan yhdistävä yhdysvaltalaisvieras Judd Morrissey, kurkkulaulua sekä paljon muuta uutta kirjallisuusohjelmaa monitaiteisella twistillä.”

Nuoren Voiman Liiton Runokuu-festivaali järjestetään tänä vuonna neljättätoista kertaa. Kaiken kaikkiaan Runokuussa on yli 50 tapahtumaa ympäri Helsinkiä. Runoutta nähdään esimerkiksi Runoja raiteilla -kampanjan myötä julkisissa liikennevälineissä. Tapahtumat ovat valtaosin maksuttomia.

 

Iiris Miettinen ja Elsi Sloan. Kuva: Niilo Miettinen
← Takaisin
seuraa meitä