Ilmiöt
18.1.2016
|
Anri Väre

Uusi vuosi ja uudistunut Lukufiilis!

Uusi vuosi uusine alkuineen on täynnä kliseitä.

Sosiaalista mediaa myllytetään jutuilla uudenvuodenlupauksista, mutta yleensä tässä vaiheessa tammikuuta suurin osa on jo unohtanut omansa. Ja yleensä ne ovat itseään toistavia: joka vuosi pitäisi liikkua enemmän, syödä paremmin ja hallita positiivisempi elämänasenne.

Minulla on paha tapa lykätä uudenvuodenlupauksiani. Tänäkin vuonna olen päättänyt, että aloitan ”kunnolla” vasta helmikuussa, mitä se ikinä tarkoittaakaan. Itselleni asiaa järkeilin siten, että silloin on ainakin kaikki joulusuklaat syöty ja pahimmat ruuhkat kuntosaleilta laantuneet. Minäkin siis lupasin sen perinteisen: pitää kehostani parempaa huolta.

Uuteen vuoteen liitetään vahvasti myös uusi alku. Tiedättehän, ”uusi vuosi – uusi minä”. Vaikka olisikin helpottavaa pyyhkäistä mennyt vuosi pois ainakin joiltakin osin, niin se ei kuitenkaan toimi. Menneen vuoden hölmöilyt palailevat mieleesi pyöriessäsi illalla sängyssä yhtä suurella todennäköisyydellä tammikuussa kuin ne palailivat joulukuussakin. Parempi kuitenkin niin, ajatelkaa miten kamalaa olisi joutua toistamaan samat virheet joka vuosi oppimatta niistä mitään.

Muutoksia kuitenkin tapahtuu aina vuoden vaihtuessa: bussilippu maksaa taas kaksikymmentä senttiä enemmän, kaupat saavat olla pidempään auki ja Lukufiilis siirtyy verkkoon!

Se onkin meille Lukufiiliksessä valtava muutos! Hyvällä tavalla.

Minä olen siis Anri, Lukufiiliksen uusi toimitussihteeri. Se tarkoittaa, että minun tehtäväni on tehdä uudenvuodenlupaus sinulle, rakas lukija:

Minä lupaan kuunnella ideoitasi ja toteuttaa ne parhaani mukaan.

Minä lupaan tehdä kaikkeni, jotta Lukufiilis olisi sinulle mieluinen ja jonne haluat palata uudestaan.

Tämän uudenvuodenlupauksen aion pitää.

Tehdään tästä hieno vuosi!

Anri

PS. Mitä uudenvuodenlupauksia sinulla on? Ovatko ne pitäneet?

 

Kuvat: Mirkka Hautamäki

← Takaisin
seuraa meitä