Kirja-arviot
26.5.2020
|
Nea Lindfors, 15v.

26 ihastusta

Becky Albertalli: Sydänsurujen kääntöpuoli (suom. Peikko Pitkänen), Otava 2019

Sydänsurujen kääntöpuoli kertoo nuoresta Mollysta. Mollylla ei ole koskaan ollut poikaystävää, eikä hän ole edes koskaan suudellut ketään. Hänellä on seitsemäntoista ikävuotensa aikana ollut 26 ihastusta. Hän ei tosin ole koskaan tehnyt mitään ihastuksiensa eteen, eikä häntä täten olla koskaan torjuttu. Molly nimittäin pelkää torjutuksi tulemista, sillä miten jostain sellaisesta pääsee yli?

Mollylla on kaksoissisko Cassie, ja he ovat aina olleet erittäin läheisiä. Mutta Cassie tapaa Minan ja nämä alkavat seurustella. Unohtaako Cassie Mollyn ja jättääkö hän tämän taakseen. Tosin Minalla on söpö kaveri, hipsteri-Will. Will on todella hauska ja hyvää seuraa. Onko tässä ihastus numero 27?

Molly aloittaa kesätyön pienessä kaupassa. Kaupasta löytyy kaikkea laidasta laitaan, kuten valokuvakehyksiä, kortteja ja peilipöytiä. Molly ohjataan varastoon auttamaa kaupan omistajien poikaa Reidiä. Reidillä on söpöt hymykuopat ja häiritsevän valkoiset lenkkarit. Reidille on helppo puhua, vaikka pojille puhuminen ei tule tälle yleensä luonnostaan. Mutta eikö Molly pitänytkin Willistä? Onko mahdollista pitää kahdesta pojasta samaan aikaan?

Becky Albertalli on amerikkalainen kirjailija. Hän on koulutukseltaan psykologi, ja hän on toiminut kymmenien teini-ikäisten terapeuttina. Albertalli on myös kirjoittanut todella suositun Minä, Simon, homosapiens-kirjan, josta tehtiin vuonna 2018 elokuva.

Valitsin kirjan alun perin siitä syystä, että olin aikaisemmin lukenut Albertallilta Minä, Simon, homosapiens ja pidin siitä paljon, eikä tämä kirja pettänyt odotuksiani. Pidin kirjasta paljon ja uskon, että monet nuoret voivat helposti löytää samaistuttavia piirteitä Mollysta ja muista kirjan henkilöistä. Kirjassa myös näkyy, miten tapa, jolla näemme itsemme ei ole välttämättä sama, jolla muut näkevät meidät. Kirjan juoni liikkui hyvään tahtiin ja sitä on helppo seurata.

← Takaisin
seuraa meitä