Kirja-arviot
27.9.2022
|
Hanna Koskinen

Anteeksi, että valehtelin, mutta valehtelen nytkin

valehtelijoiden saari kansikuva

Neljä näennäisen moitteetonta sisarta, neljä lähes moitteetonta poikaa, vanhempia ja sukulaisia, yksi kamala ja kohtalokas kesä, ja tieto siitä, että osa ei palaa saarelle kenties koskaan. Tuulen riepottelema saari, levoton meri, petosta, virheitä, kateutta, surua, katumusta, kamalia tekoja ja ennen kaikkea valheita.

Lockhartin huippusuositun Me olimme valehtelijoita -kirjan itsenäinen jatko-osa Valehtelijoiden saari on WSOY:n julkaisema vuonna 2022. Kirjassa palataan Beechwoodin saarelle Sinclairin perheen seuraan. Tarinaa kirjoittaa edellisestä kirjasta tutun Johnnyn äiti Carrie, joka kertoo Johnnylle omasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan saarella. Samalla paljastuu perheen huolella piiloteltuja salaisuuksia päällekkäisten valheiden alta. 

Perhettä kiusaa vuorotellen menetykset, sydänsurut ja valheiden paino, jota kaikki eivät kykene käsittelemään. Toiset sortuvat lääkkeisiin tai kietoutuvat kesäromansseihin, kun taas jotkut vain opettelevat elämään asioiden kanssa. Karma löytää kuitenkin aina keinonsa, eivätkä valheet kenties koskaan lopu. He olivat valehtelijoita, eikä se miksikään muutu. 

Lockhart, oikealta nimeltään Emily Jenkins on 54-vuotias amerikkalainen kirjailija, joka kirjoittaa lastenkirjoja, nuorten aikuisten romaaneja sekä aikuisten fiktiota. Hän on voittanut  Goodreads Choice Awards -palkinnon parhaasta nuorten aikuisten fiktiosta ja asuu New Yorkissa. Jenkins on opiskellut Columbian yliopistossa ja kirjoittanut kymmeniä kirjoja.

 

← Takaisin
seuraa meitä