Kirja-arviot
12.2.2020
|
Tarutuuli Aronen 14v.

Arvoituksellista luettavaa

Carolyn Keene: Neiti etsivä ja teatterilaivan arvoitus (Suom. Jaana Lahinen), Tammi 2019

Carolyn Keenen romaani kertoo tytöstä nimeltä Paula Drew, joka lähtee ystäviensä George Faynen ja Bess Marvinin kanssa selvittämään Donna Maen ja hänen perheensä vanhalla teatterilaivalla olevaa mysteeriä. Paulan auto varastetaan juuri ennen matkaa, mutta hänen isänsä ostaa hänelle uuden auton, jolla he pääsevät matkaan. Jo matkalla arvoitusta ratkaisemaan Paula ja hänen ystävänsä kohtaavat monia ongelmia ja jännittäviä tilanteita, joiden aiheuttajaksi he epäilevät Paulan auton varastanutta henkilöä. Paikalle päästyään he tapaavat Donna Maen ja hänen poikaystävän Alexin, jotka suunnittelevat kihlausta teatterilaivalla juhlissa. Tapahtumiin ja arvoituksen ratkaisemiseen tulee monia mutkia matkaan.

 

Päähenkilönä kirjassa esiintyy nuori etsivä Paula Drew, joka pitää arvoitusten ratkaisemisesta. Hän on eloisa ja toimii joskus spontaanisti etenkin arvoituksia koskevissa asioissa. Paulan ystävät Bess ja George ovat usein innokkaita auttamaan Paulaa arvoituksen ratkaisemisessa ja siihen liittyvissä asioissa. Heidän serkkunsa Donna Mae, jota he menivät tapaamaan, on kirjassa kuvattu kauniina ja vähän hemmoteltuna henkilönä, joka on menossa kihloihin poikaystävänsä kanssa.

 

Kirjassa oleva maailma sijoittuu nykyaikaan ja suurimmilta osin New Orleansin erilaisiin maisemiin, jotka vaihtelivat tarinassa mukavan monipuolisesti. Maisemia kuvailtiin tarinassa mielestäni hyvin, joten niistä sai hyvän kuvan ja ne olivat todentuntuisia.

 

Teos on mielestäni mukavalla tyylillä kirjoitettu. Sanavalinnat kirjassa ovat hyviä ja ymmärrettäviä. Juoni on minusta hyvin laadittu sekä hyvässä järjestyksessä kirjoitettu, ja sen mukana pysyi hyvin. Jännittäviä kohtia tarinassa on jonkin verran, mutta jännitystä olisi joissakin kohdissa hiukkasen voinut lisätäkin. Henkilöt ovat melko monipuolisia ja ilmeikkäitä. Pidin kirjasta hyvän juonen, kirjoitustyylin ja kuvailun ansiosta, vaikka se ei ihan juuri minun tyylinen teos muuten ollutkaan.

← Takaisin
seuraa meitä