Kirja-arviot
31.3.2021
|
Arati Kharel, 19v.

Asioilla on tapana järjestyä

J.S. Meresmaa: Dodo, Myllylahti 2020.

Dodo kansikuva

Dodo on rakkaus-/seikkailukirja, joka on kirjoitettu säemuotoon. Teos kertoo nuoren tytön elämästä: päähenkilöstä Iinasta. Sivuhenkilöitä ovat Dodo, Iinan äiti ja isä, Iinan poikaystävä Tuukka sekä hänen paras ystävä Sara.

 

Teoksen juoni on mahtava ja selkeä. Mielestäni kirja on suunniteltu hyvin. Iinan pitäisi nostaa arvosanojaan, jotta lukio- ja yliopisto-opinnoista tulisi tulisi totta, mutta hänellä on edessään paha paikka. Iinalla on koulusta paljon poissaoloja, sillä hänen poikaystävänsä on masentunut. Iinan pitää viedä hänet joka toinen viikko terapiaan. Hoitoa tarvitsee myös luonnontieteellinen ihme Dodo, jonka Iina ja Tuukka löysivät romahtaneesta luolasta. Iinan äiti pakottaa hänet isän luokse maaseudulle, jotta hän voisi kesän keskittyä opintoihin. Iina ei ole nähnyt isää vuosiin, sillä hän valitsi mielummin viinan kuin Iinan. En pitänyt siitä, että Iinan äiti ei antanut tyttärensä nauttia omasta elämästä.

 

Teos esittää, kuinka huonot ajat voivat muuttua hyviksi. Suosittelen kirjaa kaikille yli 13-vuotiaille, mutta erityisesti nuorille, sillä teoksessa kiroillaan. Teoksessa puhutaan puhekieltä, mistä nykynuoret tykkäävätkin. Kirja sopii myös aloittelijoille, sillä teos on helppolukuinen ja pituudeltaan lyhyt. Luin itse kirjan yhdessä päivässä. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pitävät seikkailukirjoista.

 

← Takaisin
seuraa meitä