Kirja-arviot
14.2.2023
|
Leevi Ruuskanen, 16v

Elämää tubekanavan takana

roni back

Roni Back: Matkani somen huipulle, Otava 2022.

Roni Backin kirjassa Matkani somen huipulle kerrotaan Ronin elämästä. Kirja koostuu päiväkirjamerkinnöistä, videolainauksista, Youtube-kommenteista, haastatteluista ja WhatsApp-viesteistä.

Kirjassa kuvataan, miten Roni Backista tuli niin kuuluisa tubettaja, että vuonna 2017 oli yleissivistystä tietää hänet. Roni teki vuonna 2016 niin paljon videoita, että se vaikutti hänen terveyteensä.

Roni tykkää paljon matkailusta, ja kirjan edetessä huomaa, että hänen on pakko ottaa kamera joka paikkaan mukaan. Minusta oli kiinnostavaa lukea Ronin matkoista ja hänen seikkailuistaan. Esimerkiksi Dubaissa tapahtuva zipline lasku Burj Khalifan tornin huipulta oli erittäin mielenkiintoinen kohta. Roni Backin kanssa pääsee myös matkustamaan eripuolille maapalloa, ja kuulemaan esimerkiksi siitä, kuinka epätasa-arvoinen maa Japani on verrattuna Suomeen.

Roni Back oli myös aika kova bilettämään, mitä moni ei uskoisi. Hän on mielestäni hyvä esikuva nuorille, ja kirjan aikana huomaa, kuinka ihminen voi muuttua kymmenessä vuodessa ihan totaalisesti. Kirjan alussa hän kuvaa videoita vanhempiensa kellarissa ja lopussa hänellä onkin monta työntekijää ja oma toimisto.

Roni Backin elämästä kertovaa kirjaa oli helppoa lukea, koska siinä oli käytetty isokokoista fonttia ja luvut eivät olleet kauhean pitkiä. Se eteni myös aikajärjestyksessä, mikä helpotti lukemista. Tämä kirja sopii henkilölle, joka pitää Roni Backista, on kiinnostunut tubettamisesta ja tykkää helppolukuisesta tekstistä.

Katsoin ennen Roni Backin videoita paljon, siksi olikin mielenkiintoista lukea, millaista se Suomen toiseksi suurimman suomenkielisiä videoita tekevän tubettajan elämä on. Katson edelleenkin silloin tällöin hänen videoitaan.

Mielestäni kirjan tärkein opetus on se, että jos haluat menestyä jossakin asiassa, sen eteen pitää painaa pitkää päivää.

 

← Takaisin
seuraa meitä