Kirja-arviot
4.7.2022
|
Nora Mustafa, 14v

Ensimmäinen sydänsärky

Pää kylmänä, Jenna Sakai kansikuva, tyttö, pöytä

Teoksen Pää kylmänä, Jenna Sakai on kirjoittanut Debbi Michiko Florence ja suomentanut Aila Herronen. Se julkaistiin vuonna 2022 WSOY:n kustantamana. Kirjassa on 36 lukua ja 200 sivua. Sen aiheita ovat rakkaus ja ystävyys.

Debbi Michiko Florence on kirjailija, mutta ennen sitä hän oli alakoulun opettaja ja eläintarhan opas. Nuortenkirjojen lisäksi hän kirjoittaa myös lastenkirjoja, mutta niitä ei ole suomennettu. Hän on japanialaisamerikkalainen ja kasvanut Kaliforniassa. Hänen perheeseensä kuuluvat tytär ja mies, ja he asuvat kaikki yhdessä Connecticutissa.Kirjan päähenkilö on sen nimihenkilö Jenna Sakai, ja toinen merkittävä henkilö on hänen ex-poikaystävänsä Elliott. Muita henkilöitä tarinassa ovat Jennan paras ystävä Keiko Carter ja uusi tuttavuus Rin Watanabe.  Minun mielestäni henkilöt sopivat hyvin omaan rooliinsa ja heidän tarinansa ovat kiinnostavia. Tämä teos on itsenäinen jatko-osa sarjaan, jonka ensimmäisen osan päähenkilö on Jennan bestis. Jos haluaa tietää tyttöjen aiemmista vaiheista, kannattaa siis lukea myös romaani Homma hallussa, Keiko Carter.

Suurin osa tapahtumista tapahtuu koulussa. Kun Jenna hylätään talvilomalla, hän yrittää pysyä mahdollisimman kaukana parisuhteista ja yrittää keskittyä enemmän kouluun ja itseensä. Se on kuitenkin hänelle vähän vaikeaa, koska hän näkee joka päivä koulussa ex-poikaystävänsä, joka on hänestä yhä söpö. Jennan unelma on tulla toimittajaksi, ja siksi hänellä on koulussa myös journalismitunteja – joilla Elliottkin käy. Jenna haluaa opiskella lukiossa ja yliopistossa toimittajaksi, ja hän tekee parhaansa voittaaksensa rahastipendin opintojaan varten. Samasta stipendistä kilpailee myös Elliott.

Jenna ei halua parisuhdetta siksikään, että hänen vanhempansa ovat myös eronneet. Kuitenkin uskomattoman ärsyttävä, mutta söpö Rin Watanabe varastaa jatkuvasti hänen alueensa ruokalassa, jossa Jenna on piileskellyt joka päivä koulun jälkeen. Rin on yhtä itsepäinen ja irrallinen kuin Jenna. Mitä enemmän Jenna tutustuu häneen, sitä kiehtovammalta mysteeriltä hän näyttää. Rin on japanilaisamerikkalainen poika, joka on todella hyvä taiteilija. Rin ja Jenna tapaavat päivittäin Jennan piileskelypaikassa ja lopulta tutustuvat toisiinsa.

Suosittelen teosta sellaiselle henkilölle, jota kiinnostaa rakkaus, ihastuminen, ystävyys ja kilpailuhenkisyys. Suosittelen kirjaa enimmäkseen yläasteikäisille, koska kirjan aihe saattaa kiinnostaa heitä paljon ja päähenkilöt ovat itse nuoria. Kirja on myös nopea- ja helppolukuinen.

← Takaisin
seuraa meitä