Kirja-arviot
23.6.2020
|
Jesperi Korkeela, 19v

Ensimmäisen taistelun päätös

Kohei Horikoshi: My Hero Academia Vol. 3 All Might (Suom. Antti Valkama), Sangatsu Manga 2019

 

 

Toisessa osassa kesken jäänyt kamppailu sankarien ja pahisten välillä huipentuu sankareista vahvimman All Mightin saapuessa paikalle. Seuraa huima taistelu, jossa ennen näkemätön All Mightin veroinen superpahis ajaa hänet aivan äärirajoille.

 

My Hero Academian kolmas osa toimii kuin rajapyykkinä suurempien tarinoiden välillä. Tässä päättyy viime osassa alkanut yksi suuri tarina ja alkaa toinen, joka kertoo urheilufestivaalista. Festarissa sankarikoulun oppilaat ottavat mittaa toisistaan erilaisissa fyysisissä lajeissa. Tapahtumaa luonnehditaan mangassa sen maailmassa olympialaiset korvanneeksi urheilutapahtumaksi. On siis kyse todella tärkeästä festarista ja kaikki oppilaat pistävät parastaan.

 

Juuri tämän kahden tarinan välisen kahtiajaon takia tämä osa ei tunnu yhtä vahvasti omalta kokonaisuudeltaan kuin kaksi aiempaa, mutta molemmat tarinat ovat kuitenkin itsessään yhä todella hyviä. Jo viime osasta tuttu tarina päätetään hienosti ja alkava urheilufestivaali onkin sitten jo alustaan lähtien yksi koko mangasarjan alkupään parhaita osioita.

 

Horikoshin kuvistus toimii jälleen tässäkin osassa pettämättömän hyvin. Taistelukohtauksissa varsinkin nähdään sekä yksityiskohtaisia lähikuvia taistelijoiden toisilleen jakamista iskuista, että komeita kauempaa kuvattuja piirroksia hahmoista seisomassa taistelukentällä pöllyävän hiekkapilven keskellä.

 

Paljon uusia ja mielenkiintoisia hahmoja esitellään lisää koulun luokkien tutustuessa toisiinsa urheilufestivaalin yhteydessä, ja on myös mukavaa nähdä vanhoja tuttuja hahmoja jälleen syvennettävän entisestään. Heidän oikkujaan esitellään läpi mangan, ja pääsemme näkemään monia niistä toiminnassa paljon paremmin kuin ennen. Myös uusia jännitteitä alkaa kehkeytyä hahmojen välille. Varsinkin Midoriayn ja yhden aikaisemmin mysteerinä pysyneen hahmon välille syntyvät jännitteet ovat alusta asti todella kiinnostavaa luettavaa, ja ne tulevat ainoastaan muuttumaan merkittävämmiksi tarinan edetessä.

Kaikin puolin jo siis kolmas My Hero Academian osa, joka vain yksinkertaisesti tuntuu toimivan todella hyvin. Ei tässä muuta voi kuin kehottaa kaikkia mahdollisia tarttumaan oitis pokkariin ja lukemaan sen. Siitä ei tehty päätös voi paljoa parantua.

← Takaisin
seuraa meitä