Kirja-arviot
16.8.2022
|
Susanna Knopman, 18v

Epäusko

Kiera Cass: Kihlattu, WSOY 2022 (suom. Laura Haavisto)

Teemaltaan Valinta-kirjasarjan kaltainen Kihlattu, on Kiera Cassin kirjoittama aivan uusi teos. Asetelmat tässä kirjassa tosin ovat aivan erilaiset, kuin missään hänen aikaisemmissa kirjoissa ,ja itse olin hyvin yllättynyt tämän uuden kirjan sävystä. Kirja herättää paljon tunteita laidasta laitaan, ihastusta sekä ärsytystä ja kuten oli odotettavissa, mukana on rutkasti suhdekiemuroita.

Holly on palatsin korkeiden muurien sisällä asuva nuori aatelisneito, joka on voittanut pirskahtelevalla luonteellaan itse kuninkaan ihailun ja kunnioituksen. Palatsin elämä ei ole kuitenkaan vain ruusuilla tanssimista ja Holly joutuukin kamppailemaan muiden odotuksia ja ennakkoluuloja vastaan. Kirjassa tulee hyvin esille, millaista on olla vaativat ja joskin kylmät vanhemmat, myös naisen asemaa käsitellään jonkin verran: onko linnassa kauneus ainut keino, millä päästä naisena eteenpäin ja kuningattaret asemaltaan vain koristekukkia? Kauniilla tavalla kirja kertoo, että ulkokuoren alla voi olla paljon enemmän. Uusi poika kuninkaan rinnalla sekoittaa pakkaa ja luvassa on draamaa.

Henkilökohtaisesti olisin kaivannut enemmän syvällisempää intohimoa, vaikka imelyyttä ja liehittelyä ei kirjasta puuttunut. Rakastan kirjan miljöötä, sillä palatsit ja sen sisäinen elämä ovat kiehtovasti kuvattu. Positiivista on myös, että tarina ulottuu fiktiiviseen paikkaan, jossa käydään kuninkaiden valtataistelua ja hovielämä on täynnä juonittelua ja petoksia. Olen itse lukenut Valinta-sarjan ja siihen verrattuna tässä kirjassa tuntuu tapahtuvan paljon enemmän sivujen välissä, koko ajan on toimintaa tai kiehtovia keskusteluita. Pidin Hollyn inhimillisesti kuvatusta luonteesta ja elämästä, johon pystyi joltain osin samaistua. Itse kirja oli hyvin erilainen kuin Cassin aikaisemmat ja en pitänyt  tämän kirjan kaikista ratkaisuista, mutta oli siinä joitain virkistäviä näkökulmia. Odotettavissa on varmasti jatkoa kirjalle, koska loppu jäi aikamoiseen cliffhangeriin.

← Takaisin
seuraa meitä