Kirja-arviot
16.7.2020
|
Milma Lehti, 14v.

Hirviöitä ja zombeja!

Max Brallier: Maailman viimeiset tyypit – Zombiparaati (Suom. Ulla Selkälä), WSOY 2019

Yhdysvaltalainen kirjailijan Max Brallierin Zombiparaati on toinen osa kyseistä nuortenkirjasarjaa. Kirjasta on nyt tullut jo kolmas jatko-osa. Kirjasarjan ensimmäisestä osasta on myös tehty Netflix-sarja.

Kirja kertoo neljästä rohkeasta ja seikkailullisesta ystävästä. Kirjan päähenkilö on Jack Sullivan, tavallinen 13-vuotias poika, joka asuu Wakefieldissä. Jack ja hänen kolme parasta ystäväänsä Jane, Quint ja Dirk ovat löytäneet toinen toisensa maailmanlopun keskeltä, kun suurin osa ihmisistä on muuttunut zombeiksi. Kirjassa ei ole vain zombeja, päinvastoin Wakefield on täynnä erilaisia hirviöitä, jotka tuovat lisähaastetta nuorille. Kirjan aikana ystävykset lähtevät selvittämään, mistä zombeja houkutteleva ulvominen on peräisin ja mitä ulvoja haluaa.

Kirja oli pidempi ja hieman erilainen, kuin mitä olen yleensä tottunut lukemaan ja toisti itseään useaan otteeseen, mutta mielestäni kirja oli hyvä ja koukuttavaa luettavaa. Miljöö oli tarkoin kuvattu ja kirjan jokasivuinen kuvitus elävöitti tapahtumia, paikkoja ja hahmoja. Vaikka kirjan aihe oli synkkä, teoksesta oli tehty humoristinen. Kirjan ensimmäisillä sivuilla on kuva Wakefieldin kartasta, ja sen avulla kirjan tapahtumat selkiytyivät. Lisäksi kirja on mielestäni selkeälukuinen. En ole lukenut ensimmäistä osaa, mutta se ei haitannut toisen osan lukemista. Kirjassa oli yllättäviä juonenkäänteitä, jotka eivät olleet ennalta-arvattavissa. Kirja on mielestäni suunnattu nuorille, joita kiinnostaa kauhukirjallisuus, jossa on paloja fantasiakirjallisuudesta.

 

← Takaisin
seuraa meitä