Kirja-arviot
21.3.2018
|
Sofia Blomberg, 16 v.

Huippumalli Cara Delevingnen esikoisteos arviossa!

Cara Delevingne, Rowan Coleman: Mirror, Mirror (WSOY 2018)

Huippumalli Cara Delevingnen esikoisromaani Mirror, Mirror on koukuttava, upea ja vahva tarina. Teos käsittelee nuoruuden erilaisia vaiheita. Aikuistuminen voi olla hyvin vaikeaa, ja tämän kirjan tarina ei peittele tosiasioita.

Ystävyksillä Naomilla, Redillä, Rosella ja Leolla on kaikki hyvin, kunnes heidän ystävänsä Naomi taas katoaa. Tämä ei ole Naomilta ensimmäinen kerta, mutta tällä kertaa katoaminen tuntuu erilaiselta. Ystävyksien bändi Mirror, mirror on tuonut heille suosiota ja faneja. Miksi hän olisi siis jättänyt kaikki sanomatta mitään?

Kahdeksan viikon kuluttua ystävykset saavat tietää, että Naomi on löydetty – ei kuitenkaan parhaimmassa mahdollisessa kunnossa. Veneilijät olivat löytäneet hänet vedestä köysiin takertuneena. Hän oli tajuton ja täynnä ruhjeita. Hänen päänsä oli saanut kovia iskuja. Naomi oli vedessä kylmettynyt, ja on ihme, että hän on pysynyt edes hengissä. Nuori kaivattu tyttö viedään sairaalahoitoon ja häntä epäillään itsemurhayrityksestä, mutta Naomin ystävät tietävät, että hän ei olisi ikinä ajatellutkaan mitään sellaista. Naomin tarinaa kukaan ei tiedä, koska hän makaa koomassa, jotta hänen ruhjeensa paranisivat.

Red on Naomin paras ystävä. Red, joka on oikealta nimeltään Amy, kärsii alkoholismista perheessään. Hänen äitinsä on ratkennut taas juomaan. Isä on koko ajan töissä, eikä häntä näy kotona, kun äiti juopottelee. Perheessä on myös seitsemänvuotias tytär Grace. Red ei saa hyväksyntää äidiltään. Hänen äitinsä pitää häntä iljettävänä ja kohtelee vanhempaa tytärtään kuin roskaa.

Leo taas ei asu Lontoon parhaimmalla asuinalueella. Hänen veljensä Aaron on vankilassa, mutta pääse sieltäkin pois ja vaikeuttaa Leon elämää. Leon äiti on huolissaan pojastaan. Leo joutuu pelkäämään veljeään ja tekemään asioita, joita ei haluaisi, jotta ei saisi köniinsä.

Bändin haluttu tyttö Rose näyttää kovalta ja siltä, että hänen elämänsä olisi unelmaa, asuuhan hän Lontoon parhaimmiston asuinalueella. Hän on kaunis ja haluttu poikien keskuudessa. Rose on sisimmässään hyvin hauras ja haluaa muilta hyväksyntää. Hänellä on raskas salaisuus, minkä vuoksi väärin elein tehty kosketus voi saada aikaan suuren haloon.

Ash tietää, että hänen siskonsa tarina on saatava selville. Tietokonenörtti saa selville salattuja asioita, ja Naomin ystävien voimin kirjan edetessä hänen tarinansa ja koko totuus tulee selville. Kuka siis teki Naomille jotain ja miksi, vai oliko se hän itse, selviää kirjan lopussa.

Mielestäni kirja on aivan upea ja yllätyksellinen. Kirjassa kohdataan tosiasioita, joita netti voi tehdä nuorelle. Netti voi olla paha, eikä aina voi tietää, mitä netin syvyydessä oikeasti piilee. Tässä käydään selvästi läpi nuoren elämän ongelmia ja kerrotaan, minkälaisia ne voivat hyvinkin olla. Uskon, että monet lukijat voivat samaistua jollakin tavoin tarinan henkilöihin. Romaani nosti omalla kohdallani tunteita pintaan, sillä karuja tapahtumia ei kaunistella. Kirjan kerronta on mielenkiintoista, ja juonenkäänteitä on kyllä luvassa. Kirja on mielestäni hyvin onnistunut ja mahdollisesti pala tämänpäiväistä nuoren elämää.

← Takaisin
seuraa meitä