Kirja-arviot
3.12.2015
|
Tanja Mölsä Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun lukio

Sally Green: Puoliksi villi

Sally Green: Puoliksi Villi. Suom. Sari Kumpulainen. Gummerus. 2015.

Sally Greenin Puoliksi Villi on Puoliksi Paha -sarjan toinen osa, joka sijoittuu nykypäivän Englantiin, jossa valkoiset hyvät noidat ovat jo pitkään jahdanneet pahoja mustia noitia. Kirjan päähenkilö Nathan Byrn on mustan ja valkoisen noidan jälkeläinen, minkä tähden hän ei tunne kuuluvansa kumpaankaan ryhmään. Hänen isänsä on vaarallisin ja voimakkain musta noita ikinä, minkä takia valkoiset noidat vihaavat poikaa entistäkin enemmän, vaikka poika on joutunut molempien noitien epäsuosioon.
Kirjan tapahtumat alkavat, kun Nathan huomaa olevansa tilanteessa, jossa häntä jahtaavat valkoisten noitien leivissä olevat metsästäjät. Nathan on yksin Sveitsin metsissä yleisenä hylkiönä, hänen tyttöystävänsä Annalise on kaapattu ja kuolemanvaarassa, paras ystävä kadoksissa, sekä kaiken kukkuraksi poika ei kykene hallitsemaan isänsä antamaa lahjaa, kykyä muuttua petomaiseksi olennoksi, joka tappaa kaiken tielleen tulevan. Pakomatkallaan Nathan joutuu väkisin mukaan mustien ja valkoisten noitien väliseen tappeluun, kohtaamaan hämäräperäisiä noitia, epätoivoiseen tyttöystävänpelastusyritykseen sekä niin moneen vähältä piti -tilanteeseen, että niistä ei ehdi pitää lukua.
Kirja on kirjoitettu kekseliäästi ja nopeatempoisesti ja se pursuilee omaperäisiä ja kiehtovia hahmoja. Nathan on mielenkiintoisesti rakenneltu, täynnä toisiinsa melkeinpä sopimattomia paloja, mikä tekee hänestä unohtumattoman päähenkilön. Kokonaisuudessaan kirja on ilmava mutta synkkä, sotkien hyvän ja pahan yhdeksi sotkuiseksi kasaksi. Suosittelen kirjaa kaikille vähänkään fantasiasta pitäville.

4 tähteä

← Takaisin
seuraa meitä