Kirja-arviot
13.2.2023
|
Emilia Peltomaa, 15v

Jännittävä meriseikkailu

Syvyyksien tytär kansikuva

Teoksen Syvyyksien tytär on kirjoittanut Rick Riordan ja suomentanut Ilkka Rekiaro (Otava, 2022). Aiheita ovat ystävyys ja luottamus.

Rick Riordan on yhdysvaltalainen kirjailija. Hän on opettanut myös englantia ja historiaa kouluissa. Parhaiten hänet tunnetaan nuorten kirjasarjasta Percy Jackson. Hänen perheeseensä kuuluu kaksi poikaa ja vaimo, jotka kaikki asuvat San Antoniossa.

Teoksen päähenkilö on Ana Dakar, ja toinen merkittävä henkilö on hänen veljensä Dev Dakar. Lisäksi tärkeitä henkilöitä ovat Anan luokkatoverit. Minusta hahmot sopivat rooleihinsa ja tarinat heidän menneisyydestään ovat kiinnostavia.

Tapahtumat keskittyvät eniten merelle. Kun Harding-Pencroft akatemia tuhoutuu ja aiheuttaa suuren onnettomuuden, joutuvat Ana ja hänen luokkatoverinsa lähtemään pakoon. Pian onnettomuuden jälkeen Analle selviää paljon erilaisia totuuksia suvustaan ja suvun yhteydestä Harding-Pencroft akatemiaan. Ana ja hänen luokkatoverinsa joutuvat vaikeisiin tilanteisiin puolustaessaan akatemiaa, joka kouluttaa maailman parhaimpia merentutkijoita ja merisotilaita. Heidän puolustaessaan akatemiaa Land-instituuttia vastaan, he joutuvat tekemään vaarallisia ja vaikeita ratkaisuja pelastaakseen henkensä.

Ana joutuu myös pohtimaan kehen hän voi luottaa, vai voiko kehenkään? Anan ja luokkatovereiden koulutus on vasta alussa, ja silti he joutuvat päättämään tärkeistä asioista. Kun heidän ainoa opettaja sairastuu, on jonkun oppilaista ryhdyttävä johtajaksi. Ana pelästyy tajutessaan, mihin kaikkeen hän pystyy nemon jälkeläisenä. Land-instituutti kiinnostuu Harding-Pencroftin salaisista tegnologisista keksinnöistä. Land-Instituutti kiinnostuu myös salaisesta Harding-Pengroft akatemian tukikohdasta. Analle lopulta paljastuu, kuka on Land-Instituutin johtaja.

Suosittelen teosta sellaisille henkilölle,  joita kiinnostaa ystävyys. Kirja oli helppolukuinen, joten sopii myös hyvin nuoremmille lukijoille. Kirja kertoo paljon myös perheiden välisistä tunteista ja konflikteista. Suosittelen teosta, sillä se on hyvin mukaansatempaava ja kiinnostava!

← Takaisin
seuraa meitä