Kirja-arviot
4.9.2020
|
Lumi Pusa, 14v.

Jarmo on tyhmä

Elina KilkkuIhana tyttö, Bazar 2020

Elina Kilkun IHana tyttö kansikuva, valkoinen takki, kukkia ja hohtoa

Elina Kilkun nuortenromaani kertoo mielenkiintoisen tarinan siitä, kuinka ysiluokkalaisen Reetan yksinäinen ja ankea elämä muuttuu hetkessä pilvilinnoiksi, kun hän saa mahdollisuuden toteuttaa suurinta unelmaansa. Reetta pääsee teatterin lukiolaisille suunnattuun musikaaliin näyttelemään pääroolia ja tuntee muiden näyttelijöiden keskellä vihdoin kuuluvansa johonkin suurempaan. Hän pitää musikaalia ohjaavaa ammattilaisohjaaja Jarmoa ihailtavana esikuvanaan ja haluaa olla hänen silmissään asiallinen, kaunis nuori nainen. Nelikymppinen Jarmo ajatteleekin Reetan olevan valovuoden edellä muita, ja heille syntyy kahdenkeskisten kahvihetkien aikana syvä ystävyyssuhde. Viikkojen edetessä ystävyydestä alkaa kehkeytymään jotakin paljon isompaa ja tunteista kehkeytymään aina vain voimakkaampia. Kirjan lopun lukija saa tavallaan itse päättää.

Vaikka en itse ole kiinnostunut näyttelemisestä tai muustakaan taiteesta ammattina, kirja oli silti hyvä ja tykkäsin lukea sitä, sillä tarina liikkui koko ajan hyvin eteenpäin eikä juoni ollut missään vaiheessa pitkästyttävä. Yleensä luen jännitys- tai romantiikkakirjoja, joten romaanin tyylilaji oli minulle mieluinen.

Kirjan päähenkilö Reetta vaikutti mukavalta tytöltä, mutta ei kuitenkaan sellaiselta ihmiseltä, kenen kanssa tulisin erityisen hyvin toimeen oikeassa elämässä, koska meidän mielenkiinnonkohteet ovat aivan erilaiset ja hän yrittää olla mielestäni liian aikuismainen. Toinen päähenkilö Jarmo toimi mielestäni koko ajan vastuuttomasti, sillä Reetta oli kuitenkin vasta nuori ja viaton tyttö, eikä Jarmon olisi pitänyt luoda heidän välilleen sellaista suhdetta, mikä heille lopulta syntyi. Romaani käsittelee myös paljon monia tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita, kuten hyväksikäytetyksi tulemista, josta ei välttämättä kauheasti puhuta. Tämä voikin rohkaista saman kokeneita kertomaan kokemuksistaan muille.

← Takaisin
seuraa meitä