Kirja-arviot
20.7.2020
|
Reetta Poikkilinja, 11v.

Joka päivä ei ole hyvä päivä, mutta ei se haittaa

Miklu: Kaikkien aikojen kirja, Otava 2019

Sain Miklun aiemman kirjan Paras kirja ikinä syntymäpäivälahjaksi noin vuosi sitten. Pidin kirjasta, koska siinä oli huumoria eikä se ole hirveän pitkä. Miklun uusi kirja Kaikkien aikojen kirja eroaa aiemmasta kirjasta siten, että uudemmassa kirjassa on enemmän kuvia ja opetuksia.

Tuore Miklun kirja kertoo 20-vuotiaan Miken eli tubettaja Miklun elämästä ja ohjeista. Mike jakaa tarinoita, joista hän on oppinut, näyttää hauskoja kuvia kännykältään ja suosittelee lukemiaan kirjoja, koska hän rakastaa lukemista. Mieluiten Miklu lukee paljon ja pitkiäkin kirjoja. Hän suosittelee lukemista, koska siitä tulee hyvä mieli.

Hauskoja kuvia Miklun kirjassa ovat vaikkapa kuva, jossa Mike ottaa Miska MH:n ja poron kanssa selfien ja kuva, jossa Mike on vanhan kissansa Puntin kanssa. Mike on kiitollinen perheestään ja ystävistään ja siitä, että on Suomen komein mies. Mike asuu tyttöystävänsä Saran ja kissansa Lenni-Kaapon kanssa. Miklu kertoo oppineensa elämässä kiitollisuutta, kun vanhemmat ovat tulleet hakemaan urheilutreeneistä kotiin ja ovat laittaneet ruoan. Ja vaikkei se olisikaan niin mieluista, aina pitää muistaa kiittää, koska toinen ihminen on käyttänyt aikaa sinun hyväksesi ja ajatellut sinua.

Kirja oli mielestäni hauska, mielenkiintoinen ja opettavainen ja sopisi mielestäni 9–15-vuotiaille lukijoille. Kirjasta tekee hauskan ja mielenkiintoisen se, että Mike näyttää ja kertoo vanhoja hyviä ja huonoja kokemuksiaan. Kirjasta voi oppia, että joka päivä ei ole hyvä päivä, tylsyys ei ole pahasta ja aina on hyvä meditoida. Tylsyys ei ole Miklun mielestä aina huono asia, koska silloin kun on tylsää, tulee luovia ajatuksia mieleen. Yksi huono kokemus, josta Miklu kertoo, liittyy siihen kun hänen etusormeaan puraisi hevonen ja sormi on nyt lyhyempi kuin mitä se ennen oli.

Kirjassa oli mielestäni hauskoja kuvia ja pidin kirjasta, koska siinä oli puhekieltä ja helppolukuista tekstiä. Helppolukuisen tekstistä tekee se, että kirjasta jäi mieleen hauskoja kuvia, hyvän kuuloinen resepti ja vanhat tarinat Miken elämästä. Hyvän kuuloinen resepti on vegaaninen pastanyhtökaurasalaatti. Aion kokeilla reseptiä kotona. Minusta oli hyvä, että mukana oli myös reseptejä, koska niiden avulla oppii taas laittamaan uusia ruokia. Miklu on itse kasvissyöjä, mutta syö kerran viikossa kalaa.

 

← Takaisin
seuraa meitä