Kirja-arviot
27.12.2022
|
Emma Tuhkanen, 14v.

Joulutunnelmaan romanttisella komedialla

sokkotreffit kansikuva

Virittäydy joulutunnelmaan Ashley Elstonin (WSOY, 2020, suom. Inka Parpola) kutkuttavan hauskalla jouluun sijoittuvalla romaanilla 10 x Sokkotreffit. Kirjassa on mukaansa tempaava nopeasti alkava juoni, joka pitää lukijan otteessaan loppuun asti. Ulkoasu on siisti, kirjassa on melko isoa tekstiä ja sivumäärä juuri sopiva 266. Tämä kompakti kokonaisuus tiivistää täydellisen epätäydellisen perhejoulun ripauksella romantiikkaa yksien kansien väliin.  10 x sokkotreffit on kaunis, välillä jopa vähän haikea jouluinen tarina ystävien ja perheen merkityksestä nuorten elämässä.

Päähenkilönä kirjassa on positiivisen asenteen omaava teinityttö Sophie. Vahvasti kirjan juonen kulkuun vaikuttavat Sophien lisäksi hänen isoäitinsä Nonna ja Sophien serkut Olivia ja Charlie, unohtamatta naapurissa asuvaa Wesiä, joka on Sophien, Olivian ja Charlien hyvä ystävä.

Muutama sana juonesta; Sophie voi vihdoin huokaista helpotuksesta, kun hänen vanhempansa lähtevät katsomaan Sophien raskaana olevaa isosiskoa. Sophie saa onneksi luvan jäädä isovanhempiensa ja suuren sukunsa luokse joulunviettoon, mutta ennen sukunsa luokse matkustamista hän päättää piipahtaa salaa yksissä bileissä yllättämässä poikaystävänsä Griffinin. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan ja bileet päättyvät Griffinin ja Sophien eroon.

Sydän murskana Sophie laahustaa isovanhemmilleen. Perheen hyväsydäminen, mutta hiukan omalaatuinen isoäiti Nonna keksii ovelan juonen piristääkseen tyttöä. Lopulta Sophielle järjestetään kymmenet sokkotreffit joululomalla. Voit vain kuvitella, mitä tapahtuu, kun Sophien toinen toistaan omalaatuisemmat sukulaiset yrittävät järjestää nuorten makuun sopivia treffejä! Lisähauskuutta tarinaan tuovat sukulaisten hullun hauskat vedonlyönnit, eikä kiusallisilta tilanteilta treffeillä voida välttyä. Löytääkö Sophie sokkotreffeistä helpotusta sydänsuruihinsa? Entä mitä tapahtuu, kun Sophien ex-poikaystävä Griffin näkee sosiaalisessa mediassa kuvia treffeistä? Näistä ja muista jännittävistä juonenkäänteistä pääset perille vain lukemalla tämän ihanan romantiikkaa tulvillaan olevan joulukomedian, jossa on varma naurutakuu.

Minuun suuren vaikutuksen kirjassa teki todentuntuinen ystävyys Sophien, Olivian, Charlien ja Wesin välillä, sekä heidän lämminhenkinen ja välittävä monenkirjava sukunsa. Täydellinen kirja esim. joululoman lukulistalle! Vahva suositus kaikille!

10 x sokkotreffit on Ashley Elstonin ensimmäinen suomennettu kirja. Hiljattain on suomennettu myös kirjan itsenäinen jatko-osa 10 totuutta ja yksi tehtävä.

← Takaisin
seuraa meitä