Kirja-arviot
17.4.2016
|
Melina Hokkanen

Kerstin Gier: Vala – Unien toinen kirja

Kerstin Gier, Vala – Unien toinen kirja (Gummerus, 2015, suom. Heli Naski) on suositun Unien kirjat -nuortensarjan toinen osa. Kirja kertoo 16-vuotiaan Liv Silberin elämästä hänen muutettua Lontooseen siskonsa sekä lastenhoitajansa kanssa heidän äitinsä ja äidin uuden kumppanin perheen luo.

Liv oli normaali tyttö, kunnes hän alkoi nähdä todella todentuntuisia unia ja ajautui puoliksi vahingossa muuan salaseuran jäseneksi. Nykyisin Livin elämä on täynnä kaikenlaista kummallista: koulun juorublogin Secrecy näyttää tietävän kaikki Livin salaisuudet, Livin pikkusisko Mia on alkanut kävellä unissaan ja kukakohan on tämä kaistapäinen hahmo, joka vaeltaa Livin päättymättömillä unikäytävillä? Haluaako tämä hahmo Liville jotain pahaa? Vai onko hänellä kenties Liville jotain merkityksellistä kerrottavanaan? Uskokaa tai älkää, lähestulkoon kaikki nämä eriskummalliset tapahtumat liittyvät tavalla tai toisella toisiinsa.

Kirjassa hyvää on se, kuinka se aivan huomaamatta alkaa viedä mukanaan. Tätä kirjaa, niin kliseiseltä se kuulostaakin, on vaikea laskea käsistään. Kirjailija osaa kuvailla ääniä, hajuja, näkemistä, tunteita ja ajatuksia kerrassaan loistavasti! Kirjassa kerrotaan ja kuvaillaan paljon Livin ajatuksia, jotka useasti liittyvät jollain tavalla kiehtovan jännittävään unimaailmaan, josta Livillä on vielä paljon opittavaa.

Kirja eroaa hieman kirjasarjan ensimmäisestä osasta Lupaus – Unien ensimmäinen kirja. Ensimmäisessä osassa ei ole yhtä paljon romantiikka. Toisessa osassa ollaan paljon enemmän unimaailmassa kun taas ensimmäisessä osassa unimaailma on Liville vielä jokseenkin tuntematon.
Kirjassa liikutaan Livin unikäytävällä, vieraillaan muiden ihmisten unissa ja jos ei olla unimaailmassa, niin silloin ollaan yleensä koulussa tai Livin kotona.

Kokonaisuudessa kirja oli minulle todella nautinnollinen ja mielikuvitusta ruokkiva lukukokemus. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille niille, jotka pitävät fantasia- ja romantiikkakirjallisuudesta.

5/5

← Takaisin
seuraa meitä