Ilmiöt
20.1.2020
|
Sofia Blomberg

Kevään 2020 uutuuskirjat houkuttelevat lukijoita

Keväällä 2020 on tulossa paljon uusia lasten- ja nuortenkirjoja. Alle on nostettu muutama tämän kevään uutuuskirja. Osa kirjoista ilmestyy vasta loppukeväästä, mutta siinä ajassa ei lukemisen into ehdi laantua.

 

 

Tammikuussa ilmestyy monta uutuuskirjaa. Fantasian ystävät pääsevät nauttimaan Cassandra Claren Varjometsästäjät -trilogian viimeisestä osasta. Varjometsästäjien salaisen tukikohdan portaille on valutettu viatonta verta ja sodan uhka on todellinen. Julia ja Emma törmäävät salaisuuteen, joka voi tuhota koko Varjomaailman riekaleiksi.

 

Sari Luhtasen Isadella – Sydän murskana on hauska ja rehellinen sarja kaikille nuorille. Se on jatkoa kirjalle Isadella – Sydän kylmänä. Isadella odotti muuttuvansa vampyyriksi, mutta hän saikin kuulla olevansa vain tavallinen ihminen. Yksi hänen äideistään kuoli häntä suojellessaan, paras ystävä petti luottamuksen pahemman kerran ja poikaystävä haihtui maisemista.

 

 

Helmikuussa ilmestyy Kristina Ohlssonin Zombikuume. Kristina on kirjoittanut koukuttavaa kauhua aikuisille, mutta nyt hän tarjoaa sitä myös nuorille. Kirja kertoo muukalaisesta, joka ilmaantuu Eldsalaan keskellä yötä. 12-vuotias Herbert ei ole koskaan kokenut näin hiostavaa kesää. Ihmisiä alkaa sairastua yllättäen. Herbertillä ja Sallylla on pahoja aavistuksia.

 

Sarah J. Maasin Taistelun myrskyt on Throne of Glass –sarjan jännityksentäyteinen viides osa. Salamurhaaja ja kuningatar Aelin Galathynius on vasta aloittanut matkansa kohti valtaistuinta. Asiat ovat sekaisin, sillä lupauksia on annettu ja rikottu sekä ystäviä saatu ja menetetty. Vastakkain ovat taikavoiman omaavat ja ne, joilla taikavoimia ei ole.

Maaliskuussa ilmestyy Andres Vacklinin ja Aki Parhamaan Sensored Reality –tieteistrilogian vauhdikas päätösosa, joka valaisee salaisuuksia, jotka ovat pitäneet sarjan lukijat otteessaan. Bug osallistuu aurinkokunnan rankimpaan ammattilaispeliin ja paljastaa suuren ja järisyttävän totuuden maapallosta. Hän paljastaa jotain myös itsestään.

 

Andre Acimanin Etsi minut on jatko-osa Kutsu minua nimelläsi -kirjalle, joka lumosi lukijat kautta maailman. Kirja kertoo herkällä otteella suuren rakkauden elämää mullistavasta vaikutuksesta Elion, Oliverin ja Elion isän Samuelin elämässä. Elio on vuosia myöhemmin ammatiltaan pianisti ja hän kohtaa sattumalta ihmisen, josta voisi tulla erityisen tärkeä. Voiko hän kuitenkaan olla yhtä tärkeä kuin Oliver?

 

Toukokuussa ilmestyy kauan odotettu uusi Nälkäpeli -romaani. Suzanne Collins: Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä. Kirja palaa Panemin maailmaan kuusikymmentäneljä vuotta ennen Nälkäpelin tapahtumia. Kirja alkaa kymmenennen Nälkäpelin elonkorjuuaamuna.

 

Veera Ojolan Pientä säätöä on Suomen ensimmäinen chatfiktio-romaani! Kirja kertoo aidolla ja elämänmakuisella tavalla kolmen lukiolaistytön elämänvaiheesta. Tytöt eivät ole enää lapsia, mutta eivät vielä aikuisiakaan. Veera Ojola tuo kirjallisuuteen uuden raikkaan äänen.

← Takaisin
seuraa meitä