Ilmiöt
10.3.2018

Kevään uutuuksissa taikajuomia, jääkiekkoa ja huippumallin esikoisteos

 

Keväällä ilmestyy taas huikea määrä lukemisen arvoisia uutuusteoksia! Esittelyssä niistä muutamia. Kirjoista on tulossa myös arviot Lukufiiliksen sivuille.

Harry Potter -fanit voivat huokaista helpotuksesta, sillä velhomaailmaan syventyminen voi jatkua J.K Rowlingin ja Jim Kayn teoksessa Harry Potter: Taikuuden historia (Tammi). Kirja perehdyttää Tylypahkan oppiaineisiin ja niiden opettajiin. Olemme valmiit oppimaat taikajuomista ja alkemiasta, yrttitiedosta, loitsuista, tähtitieteestä, muodonmuutoksista, pimeyden voimilta suojautumisesta ja taikaolentojen hoidosta. Kirja sisältää myös ohjeita ja vinkkejä omien taikakokeiden tekoa varten! Tarinan kerronnan mestarilta J.K. Rowlingilta ilmestyy myös toinen kirja Tästä alkaa elämä (Otava), joka käsittelee Epäonnistumisen iloa ja mielikuvituksen tärkeyttä.

Nonna Wasiljeffin esikoisteos Loukkupoika (Otava) kertoo 15-vuotiaasta Aaronista, joka on elänyt koko elämänsä Loukussa, vankilassa, jota hallitsevat harmaaunivormuiset Tomut. Loukusta on vain yksi tie ulos: salaperäinen Toinen taso, josta kukaan ei halua puhua.

Mopopoikien seikkailut saavat jatkoa Jyri Paretskoin Shell’s Angles-sarjan neljännessä osassa Aivot narikkaan (Karisto). Rudista on tulossa isä, Samu on tullut jätetyksi ja koulussa on hankaluuksia, ja ysiluokan jälkeinen tulevaisuus painaa Millaa ja Henriäkin. Mitenköhän heidän käy?

Vihdoin kirjasarja, joka keskittyy jääkiekkoon! Kalle Veirto kuvaa kirjassaan Kyläkaukalon lupaus (Karisto) pohjoisesta etelään muuttavan ysiluokkalainen vaiheita hänen yrittäessään valloittaa etelän kaukalot.

Huippumalli Cara Delevingne kokeilee taitojaan kirjailijana. Hänen esikoisromaaninsa Mirror mirror (Yhdessä Rowan Colemanin kanssa, WSOY) käsittelee muun muassa ystävyyttä ja identiteettiä. DIMINY-trilogiasta tunnetun Estelle Maskamen teos Heittäydy, jos uskallat kertoo kahdesta kovia kokeneesta nuoresta, surun repivästä voimasta ja rohkeudesta rakastaa.

John Greeniltä ilmestyy odotettu uutuus Kilpikonnan kuorella (WSOY). Tähtiin kirjoitetun virheen tekijän uutuusteoksessa 16-vuotias Aza alkaa selvittää kadonneen miljonääri Russell Pickettin mysteeriä vastahakoisesti. Greenin kirja on kertomus pakko-oireista ja sinnikkyydestä, rakkaudesta ja elämänpituisen ystävyyden voimasta.

 

← Takaisin
seuraa meitä