Kirja-arviot
10.9.2018
|
Johannes Helama, 15 v.

Kirottu lapsi

Jessica Townsend: Nevermoor – Morriganin koetukset, Otava 2018

Morrigan Korppi on syntynyt ehtoona, ajan viimeisenä päivänä, ja on sen takia kirottu. Häntä syytetään kaikesta, mikä menee vikaan, kuten luistellessa murtuneesta lonkasta tai raekuurosta. Hänen täytyy välttää katsomasta ihmisiä silmiin pihamaalla, ettei kukaan pääse syyttämään häntä tulipalosta tai pilaantuneesta marmeladista. Tietenkään mikään ei ole Morriganin syytä, mutta kirouksen takia lähes koko maa välttelee häntä. Kirouksesta ei ole varsinaisesti hyötyä myöskään Morriganin isälle Corvukselle, jolla menestyneenä poliitikkona ei ole aikaa tyttärelleen.

Kaikki odottavat Morriganin kuolevan kirouksen takia yhdentenätoista syntymäpäivänään, myös Morrigan itse. Hän saa kuitenkin tarjouksen kummalliselta Jupiter Pohjoiselta, joka haluaa ottaa hänet kokelaakseen Meineikkaaseen seuraan. Yhdennentoista syntymäpäivän yönä tutkimusmatkailija ja Meineikkaan seuran jäsen Jupiter saapuu hakemaan Morriganin turvaan Nevermoorin kaupunkiin, jossa hän saa asua Jupiterin omistamassa hotelli Deukalionissa seuran nelivaiheisten koetusten ajan. Seuran jäseneksi haluavilla ehdokkailla on kaikilla omat erikoiskykynsä, mutta Morrigan ei tiedä omaansa, ja se vaivaa hänen mieltään kaiken uuden keskellä.

Kirjan kerronta on sujuvaa ja uudenlaisen fantasiamaailman erilaiset olennot, tavat ja paikat tuovat mukaansatempaavuutta. Hahmot ovat moniulotteisia ja kiinnostavia, ja jokaisen persoonallisuus on kirjoitettu erityisen hyvin. Kuvailu on mielenkiintoista ja erityisesi hahmojen ulkonäön ja tapahtumapaikat voi kuvitella selkeästi runsaan kuvailun avulla. Nevermoorin kaupungissa ja koko kirjassa on vapaa ja ainutlaatuinen ilmapiiri, johon tahtoisin palata uudelleen. Kirja on mielestäni universaali ja sopii kaikille iästä ja taustasta riippumatta. Jännittävät seikkailut ja nerokkaat hahmot ovat mieleenpainuvia, ja lukukokemus oli kaikin puolin nautinnollinen. Nopeasti kuluneen kirjan aikana ehdin jo kiintyä kekseliäästi luotuihin hahmoihin ja Deukalionin itsestään muuttuviin huoneisiin ja toivon seuraavan osan ilmestyvän pian.

 

← Takaisin
seuraa meitä