Kirja-arviot
19.6.2023
|
Anni Åkerblom, 16v.

Kirottujen demonauhojen kaiku

kansikuva, tyttö, korppi, kitara

A.R.S. Horkan Murhaballadit (Tammi, 2023) on kammottava lisäys kirjailijan Nordic Horror -sarjaan. 

Hevibändin kitaristi ja laulaja Krista on yhdeksännellä luokalla. Hän on päässyt TET-jaksonsa ajaksi äitinsä kanssa töihin mielisairaalan suljetulle osastolle. Osastolla kuitenkin sijaitsi Pagan Angels nimisen black metal yhtyeen ikoninen laulaja Jennifer, ja bändikaveriensa yllyttämänä Krista otti mukaan Pagan Angelsin levyn saadakseen idolinsa nimikirjoituksen.

Jenniferistä puhuttiin paljon muiden Pagan Angelsin jäsenten kadottua äänittäessään viimeisiksi jääneitä demojaan. Jotain oli tapahtunut Jenniferin kotitilalla vuosikymmeniä sitten. Aluksi fanit luulivat katoamista uuden albumin mainostempaukseksi, mutta poliisitutkinta viittasi johonkin paljon synkempään.

Krista meni luvatta käymään Jenniferin huoneessa hakemaan tältä nimikirjoitusta. Kristan astuttua huoneeseen Jennifer alkoi puhumaan sekavia. Sutaistuaan suunnilleen nimikirjoituksensa levyn kanteen hän sanoi Kristalle antavansa bändinsä demonauhat hänelle, jos tyttö auttaisi hänet ulos mielisairaalasta. Laulaja kertoi demojen avaavan helvetin ovet ja Krista päätti, että oli hänen aika lähteä.

Kristan bändikaverit kuitenkin päättivät napata hullun laulajan pienelle ajelulle pöpilästä Kristan vastustuksista huolimatta. Tytön tehtäväksi jäi vain järjestää Jennifer hetkeksi ulos pois muiden näkyvistä.

Kirja osasi hyvin luoda painostavan ilmapiirin, enkä halunnut lopettaa lukemista alun jälkeen. Juonen muuttuessa hullummaksi ja synkemmäksi, alkaa itsekin tuntea pelkoa ja on pakko tietää mitä tapahtuu seuraavaksi. 

Päähenkilöön oli helppo samaistua ja kirjan kielenkäyttö etenkin teineillä oli mielestäni todenmukaista. Minun on vielä pakko kehua kirjan visuaalista ilmettä. Etenkin kirjan sisäkannet sopivat täydellisesti kirjaan ja jo etukannen näkeminen herätti kiinnostukseni.

Suosittelen kirjaa kaikille vähänkään kauhusta kiinnostuneille nuorille. Synkistä teemoista huolimatta kirja ei kuitenkaan ollut liian pelottava ja kauhukirjaksi kohtalaisen kevyttä lukemista.

← Takaisin
seuraa meitä