Kirja-arviot
18.9.2019
|
Jesperi Korkeela 18v.

Kovaa peliä sankarikoulussa!

Kohei Horikoshi: My Hero Academia Vol. 2 Taistele, ryönänörtti (Suom. Antti Valkama), Sangatsu Manga 2019

 

 

Meno kovenee loistavan My Hero Academian toisessa osassa. Izuku Midoriya on aloittanut opiskelun maailman parhaisiin kuuluvassa sankarikoulussa UA:ssa. Uusia ystävyyssuhteita alkaa muodostua ja sankariksi pääsemisen unelma lähenee koko ajan. Kaikki ei kuitenkaan ole pelkkää juhlaa, Midoriya kohtaa ensimmäistä kertaa sankarin elämän varjopuolen, superpahikset.

 

Tämä osa alkaa ryminällä. Taisteluharjoituksessa Midoriya saa vastaansa lapsuudenystävänsä ja kiusaajansa Katsuki Bagukōn, joka vihaa häntä syvästi. Midoriyan ja Bakugōn mutkikas suhde, joka esiteltiin jo ensimmäisessä osassa, nousee tässä aivan uusiin korkeuksiin ja on selkeästi osan parasta antia. Heidän kamppailunsa tapahtuu samaan aikaan sekä fyysisesti että ajatuksen tasolla. Kumpikin taistelee aikaisempia itsejään vastaan. Midoriya yrittää murtaa menneisyyden ja Bakugō vahvistaa sitä. Erityisen herkullisen taistelusta tekee myös hahmojen välinen pitkä historia. Kumpikin tuntee toisensa hyvin ja käyttää sitä hyödyksi toisen päihittämisessä.

 

Tässä osassa pääsee ensikertaa kunnolla oikeuksiinsa myös yksi sarjan suurimmista vahvuuksista eli laaja mielenkiintoisten sivuhahmojen kaarti. Paljon uusia sankarioppilaita ja koulunopettajia esitellään, ja kaikilla heillä omat kykynsä ja persoonansa. Kukaan ei tunnu vain puhuvalta pahvinukelta.

 

My Hero Academia osa 2 sisältää paljon taistelua, mikä on samalla sen suurin vahvuus ja heikkous. Taistelu on kyllä komeasti piirrettyä ja sen taustalla ovat kiinnostavat vaikuttimet, eli se ei ole vain mättöä mätön vuoksi, mutta toisaalta taistelua on kuitenkin hieman liikaa ja olisin kaivannut edes paria pidempää hengähdystaukoa, joissa vaikka oltaisiin kerrottu taustatarinaa maailmasta tai syvennetty hahmoja enemmän.

 

Loppuun vielä varoitus, että tämä osa päättyy cliffhangeriin, eikä kolmannen osan lukuhimolta voi välttyä. Onneksi ei tarvitsekaan, koska kolmas osa on jo suomeksi julkaistu. Nyt eikun etsimään se käsiin.

← Takaisin
seuraa meitä