Kirja-arviot
15.4.2020
|
Hanna Pääkkönen

Kutkuttava seikkailu hakkerien maailmassa

  1. I. Davidson: The Ghost Network: Aktivoi (Suom. Inka Parpola), Otava 2019

Oletko pohtinut millaista olisi olla huippuluokan hakkeri?

Aktivoi aloittaa uuden, jännittävän kirjasarjan.

John ja Slack ovat normaaleja 12-vuotiaita nuoria Alaskan Fairbanksista. Tai niin he ainakin luulevat olevansa. Pojat nimittäin ovat uskomattoman taitavia hakkereita ikäisikseen. He käyttävät hakkerointitaitojaan hauskojen ja ei niin hauskojen pilojen toteuttamiseen ja kuvaamiseen ajanvietokseen. Kunnes he jäävät kiinni rehtorilleen tekemästään pilasta ja heidät lähetetään lukukaudeksi Sudenpesään, eliittikouluun maailman parhaille tietotekniikan opiskelijoille, jossa heidän on tarkoitus käyttää kykyjään hyvään.

Sudenpesä kuulostaa jokaisen tietokoneneron unelmalta: huippuluokan opettajat, skeittipuisto, kiipeilyseinä, uima-allas, kuntosali ja koripallokenttä sekä pizzaa ruoaksi vaikka joka ikinen päivä! Pojat saavat lähtötasokokeessa loistotulokset ja pääsevät ihailemansa it-gurun sisäpiiriin. Kaikki tuntuu sujuvan liiankin loistavasti.

Sitten kaverukset joutuvat keskelle käsittämätöntä salaisuuksien vyyhtiä, joka alkaa hiljalleen aukeamaan heidän nenänsä edessä. Juonenkäänteet yllättävät kerta toisensa jälkeen kirjan henkilöt kuin myös itse lukijan. Heidän menneisyyteensä liittyy heitä yhdistävä tekijä, jota kukaan ei olisi osannut arvata.

Pidin kirjasta paljon! Aiheeltaan se on raikas ja kaivattu scifi-uutuus, joka kuitenkin pysyttelee realistisuuden rajoilla. Vaikka kirjan päähenkilöt ovat iältään nuoria, sitä ei kirjassa edes huomaa. He tuntuvat jopa luonnottoman taitavilta noin nuoriksi. Eniten kirjassa pidin sen miljööstä. Lukiessani harhauduin välillä kuvittelemaan, millaista olisi itse opiskella Sudenpesän kaltaisessa oppilaitoksessa. Kirjaa suosittelen erityisesti 10-14-vuotiaille, mutta myös vanhemmillekin, mikäli vain aihe kiinnostaa.

 

Kirja vie lukijansa todella mielenkiintoiselle ja kutkuttavan jännittävälle seikkailulle!

← Takaisin
seuraa meitä