Kirja-arviot
2.4.2024
|
Sara Sundelin, 13v

Kuumia tunteita helteisessä Tennesseessä

auto, nuoria, maisema

Estelle Maskamen Kun menetin sinut (Suom. Maija van de Pavert, Gummerus 2023) on romanttinen tarina Milan ja Blaken suhteesta. Kirja on Mila-sarjan toinen osa ja suoraa jatkoa Joku sinun kaltaisesi -kirjalle.

Kirjan alkaessa Mila, aivan tavallinen teini, jonka isä vain sattuu olemaan Hollywood-tähti, on juuri saanut tietää, että hänen isällään on salasuhde vastanäyttelijänsä, Lauren Paytonin, kanssa. Kaikki on sekaisin, eikä Mila tiedä enää, keneen hän voi uskoa. Milan suhde Tennesseläis poikaan, Blakeen, syventyy, ja hänestä tulee suuri osa Milan elämää. Myös Milan ja Blaken perheiden väliset kaunat nousevat pintaa juonen kehittyessä. Saa nähdä, kestääkö suhde kaiken tämän, ja hankaluuksia tuovan Laceyn, Blaken ex-tyttöystävän.

Suosittelen lukemaan sarjan ensimmäisen kirjan ennen toista, sillä toinen osa jatkuu suoraan siitä, mihin ensimmäinen loppui. Mielestäni kirja jatkoi ensimmäisen osan juonta loistavasti, eikä tunnelma lopahtanut missään vaiheessa. Kirjan juoni oli arvaamaton, eikä loppu ollut selvillä. Pidin tavasta, jolla Mila kasvoi nuoresta, epävarmasta, isänsä varjoonjäävästa teinistä itsevarmaksi, itsenäiseksi ja määrätietoiseksi nuoreksi aikuiseksi. Kirjailija oli tehnyt hyvää työtä myös Milan ja Blaken välisen kemian kuvailussa ja romanttisten hetkien tunnelmanluonnissa:

”Hei”, kuiskaan käheästi, painan pääni hänen rintaansa vasten ja kiedon käsivarret hänen ympärilleen.

”Elämäni pisin viikko”, hän mumisee korvaani, painaa leukansa päälaelleni ja puristaa tiukasti, suojelevasti ja varmasti. Hän vetäytyy vähän kauemmas, sipaisee hiukseni korvieni taakse, silittää kasvojani ja suutelee.

”Miksi hel**tissä edes kutsuit Savannahin ja minut tänne?” Myles vitsailee ja me molemmat virnistämme hänelle. ”Voimme ihan hyvin lähteä, jos haluatte olla kaksistaan.”

En malttanut lopettaa kirjan lukemista, koska halusin tietää, mitä Milan ja Blaken suhteelle käy seuraavaksi, ja luinkin kirjan kolmessa päivässä. Rakastuin kirjan kautta YA-romantiikkaan.

Minua kuitenkin jäi harmittamaan se, että kirja loppui huonoon paikkaan vähän kuin kesken. Toisaalta ymmärrän tämän tavan, jolla lukijat saadaan lukemaan myös trilogian kolmas osa. Mielestäni kirjasarja on alkanut kuitenkin niin hyvin, ettei sitä olisi tarvinnut tehdä.

Voin suositella kirjaa kaikille, jotka pitävät romanttisista kirjoista tai ovat halunneet päästä genreen mukaan. Mahtavaa kesälukemista tai rantalukemista, mutta miksei sopisi myös tuomaan lämpöä pimeään syksyyn tai talveen.

← Takaisin
seuraa meitä